Ingekomen post

Op deze pagina worden berichten en/of foto's geplaatst (geen filmpjes) die we krijgen van mensen die een dier uit onze opvang een nieuw thuis hebben gegeven.


Puck

Beste Klein geluk,

 Wat fijn dat Puck bij onze Huub mag logeren. Ze hebben het vanaf dag 1 prima naar hun zin en zitten graag tegen elkaar. 

 Bedankt voor je hulp bij het vinden voor een nieuwe maatje voor Huub. 

 

 Karel

Ook deze hamster heeft een fijn thuis gekregen. Naam hier was Karel en nu Beverly....Snoopy

Hallo Marian,

 

Het gaat prima tussen Pieter en zijn nieuwe vriendin Snoopy! In het begin was het wel even wat aftasten en werden de avances van Pieter niet meteen gewaardeerd, maar inmiddels lijken ze elkaars gezelschap wel leuk te vinden. En ze zijn nog maar drie dagen bij elkaar dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit het begin is van een mooie vriendschap :-)

 

 

Hartelijke groeten, Brosje

Beste Marian,

 Even een update , met Brosje en Peppie gaat het goed samen. Ze moesten even aan elkaar wennen. Vooral in het hok, dat is immers al 4 jaar het domein van onze Peppie😉. Maar ze beginnen steeds meer maatjes te worden.Ze huppelen lekker in onze tuin samen.Hierbij wat foto’s!

 

Succes met al het goede werk! En wij zijn blij met onze nieuwe aanwinst. Fijne feestdagen! En een dikke knuf van Brosje!Timo

Het gaat goed met timo, hij zit gezellig met willeke en zijn een leuk koppel.   groetjes tanjaLima en Oscar

Hoi Marjan;

Je ziet dat Oscar en Lima lekker de ruimte hebben om rond te huppelen.

Groetjes PetraPuk

Hoi Marian, 

 We hebben Puk anderhalve week geleden bij je opgehaald en gaat goed met haar. Ze lijkt goed te matchen met onze kleine Guus. Ze eten samen uit één voerbakje en zoeken elkaar vaak op. Ze is lekker actief, rent graag rondjes in de grote ren en graaft vaak in de zandbak, zoals je op de foto kan zien. Conclusie dus: ze mag blijven! Groeten, familie van Vorselen.

 Gysmo

Hallo,

 

Het gaat supergoed hier! De kleine dame Gysmo (we gaan haar nog een leukere naam geven) die we vorige week donderdag hebben gehaald, is vrienden geworden met onze Sydney. :-) :-) De eerste 2 dagen was ze nog bang en moest ze flink wennen, maar toch ging het aanpassen heel vlot. Dag 4 (zondag) waren ze al comfortabel met elkaar en brachten ze veel tijd door samen in de tuin en schuur. Nu met een week tijd kunnen ze zelfs in een kleine ruimte samen.

Dus deze dame blijft bij ons, hoera!

 Zie foto's. (Filmpjes zijn helaas te groot)

Nog hartelijk bedankt!

 

 

Groeten, Melody en Pim Babette

Beste Marian, 

 

Ik heb afgelopen woensdag Babette bij je opgehaald en ik wilde je even laten weten dat het heel goed gaat. Bobbie en zij vinden elkaar erg interessant en lopen steeds achter elkaar de tuin door. Missie geslaagd dus pluisje

Beste Marian,

 Even bijkomen van de autorit, de spanning en nieuwe geluiden. Stammie vindt het interessant! Ik houd je op de hoogte.

 2e bericht:

Pluisje lijkt het naar zijn zin te hebben hier. Het is een lief maar schuw beestje maar we merken dat hij steeds meer vertrouwen in ons krijgt. Ook de kennismaking tussen Stammie en Pluisje verloopt prima. Ze vechten niet gelukkig. Ze gaan wel in elkaars kooi zitten en ze snuffelen ook. Het lijkt erop dat Stammie er niet echt op zit wachten... we zien wel hoe t loopt.  Pluisje heeft inmiddels de route van de kooi naar de tuin gevonden en huppelt de hele dag een beetje rond en komt af en toe binnen voor een slokje. Het is een schattig beestje!

 

 

 

 Soul

Hoi Marian,

 Tot nu toe gaat alles goed met de konijnen! 

 

 

Groetjes Joah en Anne Pim

Hoi Marian, 

 Hierbij een update van Pim! Pim gaat momenteel door het leven als Muis, en hij lijkt zich prima te vermaken bij ons. Hij was erg bang in het begin, maar is in korte tijd gegroeid tot een nieuwsgierig dapper hamstertje welke rustig op je hand komt zitten voor een snoepje. Hij is dol op graven en haalt het liefst zijn hele bak overhoop, ook maakt hij overuren in zijn radje. Al met al een heerlijke hamster om in huis te hebben. We zijn heel erg blij met hem. 

 Groetjes, Sanne

 Snuffie

Voorlopig nog even apart maar de eerste indruk is erg goed.2 x skinny

Hoi Marian,

 Hierbij twee foto’s van ‘Snorretje’ en ‘Pebbles’. Ze doen het goed hoor! Beginnen nu lekker te wennen. Ze eten lekker uit de hand, en laten zich in hun hok ‘aaien’. Wij vinden het gezellig dat ze er zijn! 

 witje

Goedemorgen,  

 Hier nog even een berichtje van ons over witje die we vorig jaar eind van het jaar bij u opgehaald hebben. Het gaat heel goed met hem.  Het is een heel leuk en lief konijntje. Inmiddels heeft hij er nu ook een vriendinnetje bij en daar is hij ook erg blij mee. 

 

 Tony en Choco

Ze hebben het erg naar hun zin. Jack

Jack heeft een fijn thuis gevondenBo

Hi Marian,

 Zoals beloofd hierbij nog even een update over Bo. De koppeling met Chanel verloopt redelijk rustig. Ook bij de eerste ontmoeting vielen ze elkaar niet aan en negeerden ze elkaar met name. Ik zet ze telkens overdag samen in een grote ren en ook dit gaat goed. Soms achtervolgen ze elkaar, maar andere momenten wassen ze elkaar of zitten ze tegen elkaar aan. Het lijkt gelukkig dus een match te zijn. 

 Groeten Madelon 

 Komijn

Hoi Marian,

 

Het gaat best goed met Komijn. Gisteren heeft zij een tijdje alleen in haar kooitje gezeten. Dolf en zij roken aan elkaar via het hek. Ik heb ze samen gelaten en ze vonden het beiden leuk! Hiervan is de foto.

Vandaag was Komijn minder blij met Dolfje, omdat hij steeds op haar wilde rijden. Ik heb ze samen los laten lopen in de woonkamer, zo kon Komijn weglopen als ze Dolf vervelend vond. Dolfje lijkt het jammer te vinden dat hij niet steeds bij haar kan zijn, maar hij zal moeten wennen aan het feit dat Komijn ook graag alleen is. Komijn lijkt niet erg bang te zijn, maar ze vind het niet fijn als ik haar oppak. Tot nu toe dus goede vorderingen. Wij verwachten dat het goed zal blijven gaan. Ik houd je op de hoogte. Groetjes Snuffie

Hallo,

 Bij deze nog even een berichtje uit Dodewaard en een bijbehorende foto van Snuffie.

De kennismaking met het witte mannetje verliep zeer soepel. Vanaf dag 1 zijn ze continu bij elkaar en genieten van de ruime ren.

 Met vriendelijke groet,

 Casper

Beste Marjan,

 Het gaat heel goed met Casper!

Haar nieuwe naam is Lizzy en de koppeling met Pluis is geslaagd. 

Zie de foto's. 

Ze is voor mij gelukkig ook niet meer zo bang, ze komt af en toe even kijken wat ik bij me heb. 

Ik ben heel blij dat we Lizzy een nieuw huisje hebben kunnen geven. En Pluis is ook weer blij met zijn nieuwe vriendin.

 

Nogmaals bedankt en heel veel succes met je opvang, je doet goed werk!

 

 

Groetjes uit Dwingeloo, Can

Hallo Marian,

 Na lang wachten hebben we van het weekend Can (inmiddels Cole) samen gezet met onze Ko. En dat was een groot succes! 

Het is een gezellig stelletje!

 Groetjes Corinne

 Witje

Hoi Marian,

 

Het gaat heel goed met Witje.

Afgelopen maandag leek het mis te gaan, vielen elkaar aan en lagen beide op de zij te vechten. Ik heb toen ingegrepen en heb ze nog een half uurtje bij elkaar gelaten. Ik heb ze toen gescheiden gehouden en ben elke dag de tijd gaan verlengen. Het ging elke dag beter. Witje maakte al vanaf de eerste dag Binky`s dus we hoopte echt dat er een klik zou komen. Ook van het trappetje in het hok maakte hij gelijk gebruik. 

Ons konijn Truusje rende vaak weg als hij wilde snuffen bij haar waardoor hij heen kans kreeg om kennis te maken. Afgelopen donderdagavond zaten ze voor het eerst samen in het hok zonder dat ze gescheiden zaten. We zagen donderdag avond net voor we gingen slapen dat Witje ons konijn Truusje aan het wassen was. Vrijdag zaten ze dan ook gezellig samen in het hok. Het is een match!

We hadden Witje beloofd dat als het goed ging en hij dus mocht blijven bij ons, dat hij een nieuwe naam zou krijgen wat staat voor een nieuw begin. Die heeft hij dus ook zeker verdiend. Hij heet nu Zorro

 

Groetjes Lucia en Angelique.

 

 Jackie

We hebben een match...gr. MarijeOlaf

ook nog wat leuke foto,s binnen gekregen van OlafSammie

Hoi Marjan,

 Bij deze heb ik wat foto's voor op je website van hoe Koekie hamster (voorheen Sammie) nu woont.

 Ik ben echt zo blij met haar, ze heeft niet een keer gebeten en rent vrolijk rond in haar wiel.

Er is helemaal geen sprake van agressie.

Ze snuffelt aan mijn hand en klimt vrolijk over me heen.

Ze woont nu in een hok met binnen maten L122xB55xH48

En ze graaft daar gangen doorheen die alle kanten opgaan. Ze is een hele vrolijke hamster nu.

 Dankjewel dat ze bij mij mag wonen.

 Groetjes Marente 

 Didi en Pip en Foppe

Inmiddels wonen ze samen. Bruintje komt er later ook bij. Het is een ondernemend stel waarvan Foppe telkens uitbreekt en dan rustig tussen de stallen en andere dieren door huppelt. Een echte ondeugd dus.Spot

hallo, ik wilde even zeggen dat het goed is gegaan met het koppelen van Spot en Misty.

ze zijn sinds dinsdag goede vriendjes .

 

bedankt 😊 Koen

Dag Marian,

 Het gaat erg goed met Koen!

Mijn konijn Snuf is ook heel erg blij met hem. Ze wassen elkaar, en liggen samen languit naast elkaar. We hebben ze niet meer uit elkaar hoeven zetten.

Het lijkt erop dat ze vriendjes zijn geworden🐰

 Groetjes van Renske en Gerdien

 Pluto

Hallo Marian,

 Een tijd terug al weer heb ik een mannetjes konijn bij jouw stichting gehaald: konijn Pluto.

Het gaat erg goed met hem. Hij was vanaf dag 1 al gelukkig met zijn nieuwe vriendinnetje. En mijn vrouwtje konijn was ook blij met hem. Ze had 1 jaar alleen gezeten en verveelde zich en had behoefte aan gezelschap. Ik stuur 2 foto's bij deze mail. 

 

Groeten Eveliensnoepje

Hallo Marian,

 

Het gaat goed met Snoepje en Fluffy. De eerste dag ging het nog niet zo goed, we hebben ze daarom de eerste 3 dagen apart gehouden en een paar keer per dag gekoppeld. Het gaat nu hartstikke goed samen. Ze zitten regelmatig naast elkaar en wassen elkaar.

 

 Stippie

Hoi Marian,

 Het heeft  even geduurd, was geen makkelijke koppeling en nog steeds zijn ze niet heel erg close, maar héél langzaamaan gaat het wel steeds beter. Buiten is geen probleem meer. Binnen zitten ze nu samen in een groot hok mét ren (ongeveer 160x160) en dan hebben ze heel soms nog even ruzie, maar dat is snel over. Stippie is hier goed gewend, weet al precies wanneer ze naar binnen of buiten mag, en vindt het erg leuk om los in huis rond te lopen. Ze maakt niets stuk en gaat graag ergens in een hoekje of kastje rustig liggen. Erg leuk. We hebben in het begin erg getwijfeld, maar aangezien het steeds beter gaat, willen we haar toch houden. 

 Bedankt voor de opvang! Erg fijn om zo een vriendinnetje voor Bram te vinden. gerbil Tim

Gerbil Tim heeft niet alleen een nieuw thuis gevonden maar ook nog een leuke vriendinNijntje

Na castratie was Nijntje al snel gereserveerd maar hij moest hier nog 3 weken afwachten. Nu is hij bij zijn vriendin. Een paar dagen hebben ze veilig binnen kennis mogen maken. En na een korte verloving zijn ze nu getrouwd. Wegens de corona crisis is er geen feestje gegeven maar hebben ze wel de sleutel gekregen van hun nieuwe buitenvilla,Vino

Hoi Marian,

 Vino heet inmiddels Pino en kan het uitstekend vinden met dame Punky.

Punky is wat rustiger, maar Pino neemt het voortouw en zorgt voor leven in de brouwerij.

Bijgevoegd een paar foto's van het loslopen door de kamer. Her en der ligt wat witlof verstopt. Pino maakt meer meters, maar Punky (de donkerbuine cavia) is wat slimmer in het vinden van het lekkers.

 Groetjes, LykeYugi

Hallo, hier even een berichtje namens Kyra (Yugi) het gaat goed met dit lieve schatje. Ze is snel en klimt graag tegen de tralies. Ze blijft nu wel al aardig rustig op mijn handen zitten. Knuffel namens Kyra. Groetjes AstridPunkie

En ook Punkie heeft liefde gevondenHuts

Het gaat erg goed met Huts.

Ook samen met het konijn die we al hadden gaat het goed. Ze hebben effe paar uurtjes achter elkaar aan gezeten maar ze accepteren elkaar wel en hebben niet gevochten.

Ze liggen nog niet tegen elkaar aan maar zoals het er nu uit ziet komt dat wel goed.

 

 

Met vriendelijke groet Tim Charlie

Goedemorgen,

 

Een aantal maanden geleden hebben we Charlie bij jullie opgehaald als nieuwe vriendin voor Rossi.

Het gaat nog steeds heel erg goed en de twee zijn helemaal blij met elkaar. Het was een beetje lastig om leuke foto’s van de twee te maken. Aangezien we dubbel gaas om het hok en de ren hebben zitten voor de veiligheid.

 

Gister hebben we een extra uitloop gemaakt aan de bestaande ren waar ze nog wat extra beweegruimte hebben als de deur open gaat en ze de kinderen kunnen opzoeken wanneer ze daar behoefte aan hebben. Charlie is erg gezellig en komt regelmatig even buurten bij de kids.