Ingekomen post

Op deze pagina worden berichten en/of foto's geplaatst (geen filmpjes) die we krijgen van mensen die een dier uit onze opvang een nieuw thuis hebben gegeven.


Ted

Hoi Marian,

 

Bij deze wat foto’s van hamster Ted die ik 22 -12 bij U heb op gehaald.

 

Het is echt een leuk ventje. Eet goed en is ook al een beetje nieuwsgierig soms. Blackie

Hoi Marian, 

 Alvast een klein berichtje. Het gaat steeds beter tussen Blackie en Sjaak, ze zitten allebei ontspannen in het hok en eten zelfs uit hetzelfde bakje. Toch gaan we nog een grotere bak aanschaffen, zoals jij adviseerde. Blackie is nieuwsgierig naar ons, komt voorzichtig naar ons toe om te snuffelen. We houden je op de hoogte. 

 Gr, Christine

 Bunny

Hallo Marian,

 Even een terugkoppeling over Bunny. Hij heeft al een paar keer een hele middag gedate in de tuin met Snuffel. Bunny lijkt totaal niet gewend aan andere konijntjes en vindt het allemaal erg spannend. Hij rent steeds weg als Snuffel te dicht bij komt, maar er is geen vechten of venijn. Misschien hebben ze gewoon wat meer tijd nodig. Ik denk dat het wel goed komt.

 Groeten, RienekePluto

Hallo Marian,

 

Zoals ik al had gezegd gaat het goed met Pluto. Hij is heel nieuwsgierig en spits vaak zijn oren. Hij eet samen met zijn vriendinnetje ( wit konijn) uit de voerbak. Ze liggen nog niet bij elkaar, tenminste dat heb ik niet gezien, maar dat komt vanzelf. Hij kan heerlijk verder graven waar het witte konijn mee begonnen is 😀. 

Ze hebben elkaar vanaf het begin gemogen. Mijn konijn was altijd heel bang bij andere konijnen maar daar zie ik niets meer van terug. Bedankt Pluto! 

 

Groetjes Evelien uit NijmegenBob en Aagje

Hallo Marian,

 Het gaat super met de konijnen. Ze moesten natuurlijk eerst even wennen maar hebben zich de volgende dag goed laten kammen.

De kinderen vonden het het mooiste Sinterklaas kado  dat ze ooit gehad hadden.

Een van de kinderen verzuchten " eindelijk iets van mijzelf" kennelijk heeft hij dat nog nooit gehad.

De kinderen zijn erg lief voor ze en doen geen rare dingen met de konijnen.Het grijze konijn is wat ondernemender dan de dame.

Ze eten en drinken goed en maken inmiddels gebruik van de hele ruimte.

Als onze computer het weer doet sturen wij foto's op.

 

Vriendelijke groet

 

JennyCharlie

Hoi Marian,

 

Tot nu toe gaat het heel goed met Charlie en Rossi.

Er wordt over en weer nog wat op elkaar gereden.

Maar ze eten samen uit hetzelfde bakje, zitten veel bij elkaar, likken aan elkaars hoofd.

Verder maken ze beide een rustige indruk. Wassen zich regelmatig  en eten hooi. Na het verplaatsen van de badkamer naar het buitenhok werd er wat meer gefietst, maar daar is nu ook rust.

Ze kan zich prima redden met de loopplank, maar zit meer buiten dan binnen.

 

Hopen dat het zo goed blijft gaan. Het is wel een heel leuk setje zo samen. Koos

Dag Marian,

 We wilden even laten weten dat Koos en onze Heertje het tot nu toe goed kunnen vinden. Er is in het begin heel even "gekibbeld", maar ze waren al vrij snel ontspannen in elkaars buurt. Dus we konden het koppelrennetje al snel verruilen voor het vaste onderkomen. Koos is ook vriendelijk naar ons toe, als je haar rustig benadert, laat ze zich prima aaien. En als ik in de ren kom, lijkt ze daar niet van te schrikken. Ze is haar nieuwe onderkomen en haar nieuwe vent volop aan het verkennen, getuige bijgevoegde foto. Hulde voor al het goede werk dat je doet voor deze leuke, lieve dieren. Groetjes Cynthia

 Rosa

Rosa heeft op haar leeftijd (10) nog een vriendje gekregenSnoetje (Pieter)

Bij deze nog wat meer foto's van snoetje. Ze maakt het heel goed ze zit inmiddels bij ons andere rammetje dat klikte toch beter ze zijn echt een setje en liggen graag tegen elkaar aan en ons rammetje is ook erg beschermend naar haar.. 😊

 

 

Groetjes Wendy Fien

Even een berichtje van Fien! Het ging gelijk al goed samen met Tom. Ze rennen al lekker door heel de tuin heen en wanneer ze opgehokt moeten worden komen ze al samen aanrennen. Ze zitten al heerlijk t kroelen en tegen elkaar aan! Wel moet ze nog wennen aan onze hond en katten maar dat gaat al steeds beter.

Sorry de foto is een beetje onduidelijk.

Bedankt voor dit lieve konijntje!

foto,s volgen nog 

 

 Flappie nu Suus

Ben al erg aan haar gehecht en ze is vrolijk aan het rondrennen en aan het ontdekken.. 

 

ik houd je op de hoogte!Bob

Hoi Mirjam!

 

We zouden je nog laten weten hoe het met Bob gaat, en gelukkig kunnen we je melden dat het prima gaat met Bob :-)

Hij heeft z'n plekje gevonden en heeft het prima naar zijn zin met onze twee dames.

Af en toe is hij even dominant, maar als het een van de dames teveel wordt zetten ze hem op z'n plek.

Verder is hij een stuk minder bang geworden (nog wel wat hoor), maar hij durft inmiddels redelijk wat dingen uit de hand te eten en/of aan te pakken.

Al met al hebben wij er een hele leuke cavia bij gekregen.

 

In de bijlage vind je een paar foto's van de groep met z'n drieën. Nogmaals heel erg bedankt voor deze leuke cavia!

 

Met vriendelijke groet,

 

Anne en JasperOlly en Pip

Hoi Marian,

 Hierbij een foto van Olly en Pip in de ren. 

Ze hebben het hier ondertussen helemaal naar hun zin. 

Sinds een paar dagen durven ze ook allebei het trappetje op naar het nachthok en vermaken zich daar prima samen!

 Groetjes, BiancaTommy

Hallo Marian,

 Hierbij een update over Tommy.

Tommy is een rustig konijn en was lief tegenover ons konijn, Fien. De ontmoeting verliep onderzoekend en een beetje onwennig. Fien was vooral in het begin wat angstig, maar nu we een dag verder zijn verloopt het goed. Ze liggen samen en Fien is weer tot rust gekomen.

 Bedankt en ik zal het laten weten als de situatie toch anders wordt.

 

 

Groetjes Ellen Juno

Tot nu toe gaat het heel goed tussen Juno en Rudy. Foto,s komen nog.Jip en Flappie

Ook deze 2 hebben een fijn thuis gevondenMinie

Beste Marian,

 

Bij deze zoals beloof wat kiekjes van Mini. Het gaat hartstikke goed en zitten al regelmatig dicht bij elkaar. Ik denk dat zij een gelukkig koppeltje gaan worden.

 

 

Groetjes John & Linda.Nijntje

Het is in 1 avond super goed gegaan ze mogen los lopen in huis maar ze willen naast elkaar in een veel te klein hokje liggen knuffelen.Kiki en Vlerkie

gaat heel goed met kiki en vlekje 

gr. GerrieOlaf

Hallo Marian, 

Even een korte update over Olaf. Hij is al aardig gewend. Hij geniet van alle aandacht en rent lekker rond in huis. Met het koppelen gaat het best goed. Liz vindt het wel erg spannend maar ik zie elke dag vooruitgang. Als ze echt bij elkaar wonen zal ik het je opnieuw laten weten. Met natuurlijk foto's erbij. In de bijlage nu alvast ook wat foto's. Hartelijke groet, 

Miranda 

 

Vanaf nu woon ik samen met mijn vriendinnetje Liz. We hebben het heel leuk samen en wonen in een groot verblijf zelfs met een zandbakje (kattenbak met zand). Liz en ik mogen heel vaak loslopen en dat vind ik geweldig. Ik ren dan zo hard ik kan. Voor Liz en mijn nieuwe baasje ben ik erg lief, ik geef ze veel likjes. Liz en ik liggen vaak samen gezellig in een huisje tegen elkaar.

Tijdens het kammen ben ik wat minder blij. Vooral onder mijn kin vind ik dat vervelend. Soms zet ik mijn tanden in de hand van mijn baasje. Niet echt hard maar ik laat haar wel even weten dat ik het niet leuk vind. Ze is er niet van onder de indruk. 

Mijn baasje geeft me veel aandacht en regelmatig wordt ik geaaid en geknuffeld. Heel fijn vind ik dat. 

Ik hoop dat mijn vorige baasje(s) ook lezen dat het goed met me gaat.

Marian bedankt voor al je goede zorgen!

Een dikke knuffel en kus 

 

van Olaf  

 Bunny en Pluisje

Hoi, 

 Het gaat supergoed met Bunny. De kinderen zijn er gek mee. Maar het allerbelangrijkste is dat pluisje en Bunny het heel goed samen kunnen vinden. Ze hebben goed aan elkaar kunnen wennen en nu zijn ze heerlijk samen! Zo schattig!!

 Groetjes Mirjam 

 Flappie

Hoi Marian,  een tijdje geleden heb ik Flappie geadopteerd.  Ik zou je nog even laten weten hoe het gaat. Nou heel goed. Samen met onze Flappie en de kippen heeft ze het prima naar de zinMila

Hallo Marjan,

 Vorige week hebben we Mila bij jou opgehaald.  Ik wilde je even laten weten dat het prima met haar gaat.  

We hebben haar 3 dagen apart van ons rammetje Stewie gehouden (gecastreerd), daarna het tussenschot verwijderd en na een uurtje hadden ze elkaar gevonden.  Ze zitten inmiddels gezellig naast elkaar in het hok.

 Ook is ze al even buiten geweest, en ook de tuin van de buren heeft ze al even gecheckt…. Het is een ondernemende dame die zeer nieuwsgierig is.  Het schuwe wat we als boodschap hadden meegekregen hebben we nog niet echt ontdekt.  Zelfs in de tuin zoekt ze ons op, ze komt gewoon onder mijn stoel zitten als ik rustig ben.

 

Dank voor je bemiddeling.

 Hartelijke groet,

 

Hans, Monique Mick en NassimFlopje

Beste Marian,

Het gaat super goed met Flopje en Luna samen!
De eerste 2 dagen hebben we ze een aantal keer samen gezet op neutraal terrein, de dagen daarop volgend zaten ze gedurende de hele dag samen in hun ren. Sinds een halve week zitten ze volledig bij elkaar!
Ze hebben niet gevochten en liggen altijd lekker samen tegen elkaar aan! Dus ik denk dat het een top match is.

Vriendelijke groetjes,

Sammy en Luc. Junior (en Wipstaart)

Hallo Marian.

 Hier alles goed.

Junior en wipstaart gaat heel goed en liggen vaak heerlijk bij elkaar. Het rijden wordt ook minder Vechten gelukkig niet.

 Groetjes floor

 Pippa en Saartje

Hallo,

Een paar weken geleden zijn Pippa en Saartje bij ons komen wonen. Het gaat goed met de konijntjes. Ze moesten even wennen aan de nieuwe omgeving, maar voelen zich steeds meer thuis. Ze zijn erg nieuwsgierig (vooral saartje!)

Ze vinden het heerlijk om flink te graven in de ren, maar liggen vaak ook lekker tegen elkaar aan te luieren.

We genieten van deze leuke beestjes.

Groetjes Judith Scotty

Wij hebben Scotty van u overgenomen en hij maakt het heel goed hier. Ze wassen elkaar al en zitten samen in een hok. Er is geen sprake geweest van een gevecht.

 We hebben u beloofd een foto te sturen. 

 Vriendelijke groet,

 Sneeuwvlokje en Witje

Hallo Marian,

 De konijntjes zijn nu ruim een week bij ons en het zijn zulke leuke en lieve beestjes :-)

De eerste paar dagen schrokken ze overal van; van de deur die openging, als ik het hok open deed of als je te dichtbij kwam.

Maar nu staan ze samen steeds te wachten, zo schattig! Ook liggen ze heerlijk languit op en over elkaar in het hok.

Elke ochtend krijgen ze een klein stukje wortel, dat vinden ze heerlijk, en het voer eten ze gezellig samen uit de voerbak.

En ze vinden het heerlijk samen hard door het hok te rennen.

We genieten enorm van ze!

 Heel erg bedankt voor deze twee leuke konijntjes.

Groetjes,Manna

 loesje

Na enkele mislukte koppelingen en het weer verliezen van haar thuis heeft Loesje nu eindelijk haar man, Pieppiep, en thuis gevonden. Pino

Pino heeft het erg naar zijn zinpickels en pebbels

De meiden heten nu soesje en lotje. Ze hebben het erg naar hun zin met de gecastreerde vriend.

 

Vriendelijke groet,  fam.

 

Van Espelo Pip en Puk

De meiskes hebben een fijn thuis gevonden.Sushi

Hallo Marian,

Hamster "Sushi" is nu enkele weken in zijn nieuwe huis en heeft het volgens mij naar zijn zin. 

Het is een leuk, beweeglijk hamstertje, dus als hij wakker is heb je altijd wat te kijken. Hij rent graag in zijn radje maar komt ook op je hand zitten. We zijn er heel blij mee!!

 

 

hartelijke groeten en succes met je goede werk!!Pieter

Hi!

 

Ik zou nog foto's sturen van Pietertje zodra hij wat meer thuis is. Ik vergeet ze steeds op te sturen! Hij heeft het volgens mij prima naar zijn zin, ziet er goed uit en is dagelijks bezig met graven/eten/in zijn rad lopen. Gezellig en fijn om voor hem te kunnen zorgen!Flap

Hallo Marian,

 We zijn inmiddels 3 weken verder en Flap, die nu Polly heet, is al aardig gewend en ze kan sinds deze week ook met haar nieuwe maatje Pip de hele dag in één kooi zitten.

Het had wel wat voeten in de aarde want Polly is een pittige tante. Pip daarentegen is de goedheid zelve dus voor hem was het ook wennen nadat zijn lieve vriendinnetje er niet meer was.

Polly geniet erg van alle aandacht die ze hier krijgt. Het wordt zelfs nog een schootkonijntje dat echt de gezelligheid opzoekt.

Kortom: het is een prima match geworden!

 Groeten uit Arnhem!

 Flip

Even een update over Flip.
Gisterenochtend vroeg begonnen met koppelen op neutraal terrein. Na even achter elkaar gerend te hebben. Lagen ze al snel naast elkaar, likte elkaar en aten ze ook van dezelfde wortel.
Ik dacht in de middag ik waag het erop ik zet ze in het schoongemaakte hok/ ren van Sushi. Sushi vond dit geen goed idee en joeg Flip door het hok. Dit even aangekeken maar ze bleef jagen. Ze opnieuw samen in de bijkeuken gezet, waar het weer goed ging. Met deze ervaring ze samen, apart van elkaar met een stuk gaas er tussen terug gezet in de ren. Daar hebben ze de hele avond en vanochtend naast het gaas gelegen en gegeten. Vanmiddag opnieuw een paar uur in de bijkeuken. Dit ging goed, weer samen gegeten, naast elkaar gelegen en aan elkaar gelikt. Nu liggen ze weer zij aan zij gescheiden door het gaas in de ren. Ik ben morgen vrij. Morgenvroeg gaan ze weer samen in de bijkeuken voor een paar uur. Dan wil ik het hok opnieuw schoonmaken en ze bij elkaar zetten, kijken hoe het dan gaat.
Tot zover groetjes Cinderella 

 

Wij zeggen missie geslaagd, Flip en Sushi zijn een setje!

Op neutraal terrein ging het gelijk heel erg goed met ze. Sushi vond het wel even lastig om haar hok en ren met Flip te delen. Sinds een paar dagen zitten ze dag en nacht samen. Ondanks dat het hier nu vriest ( -8) liggen ze lekker buiten in de ren. Dicht tegen elkaar aan terwijl het nachthok lekker warm vol stro zit. Ze houden elkaar wel warm!

Weer een konijn op een goed plekje, bedankt voor je goede zorgen voor Flip.

 -Bram

Ha Marjan,

 Het gaat goed met Bram. Er is niet gevochten en heel weinig achter elkaar aan gejaagd. Mijn konijntje Nova was zowiezo veel te snel voor Bram dus hij gaf het vrij snel op 😊

Nova is slechts 2 plukjes haar kwijtgeraakt dus ik denk dat het wel goed gaat komen. Ze willen alleen nog niet samen het nachthok delen dus ik heb extra voer, water en stro/hooi onder het hok gezet. Koud zullen ze het niet krijgen met deze temperaturen.

 Zeg maar tegen de vorige baasjes van Bram dat we goed voor hem zullen zorgen!

 Ik hou je op de hoogte.

 Groetjes

 Billie

Hallo Marian.

 Een paar leuke foto's van Billie. Het gaat super met hem en hij is zo lief. Pukkie en hij zitten al samen en zijn heel lief met elkaar. Het kleine kipje zit er vaak bij. Lief zo samen he?

 Groetjes uit Eibergen