Ingekomen post

Op deze pagina worden berichten en/of foto's geplaatst (geen filmpjes) die we krijgen van mensen die een dier uit onze opvang een nieuw thuis hebben gegeven.


DoloresTibi

Beste Marianne,

 Tot nu toe lijkt het prima te gaan met Tibi...hij vindt ons konijn wel leuk geloof ik! In het begin zat er steeds 1 boven en 1 onder in het hok en negeerden ze elkaar...sinds zondag doe ik ze elke dag een paar uurtjes verplicht samen beneden en na wat geren achter elkaar zaten ze samen te eten en elkaar zelfs te wassen!

 Groetjes van Femke 

 Dotje

Het gaat gelukkig goed. Spannend was het wel. Ze waren beiden bezig met een plek te veroveren, dat is nu gelukt. Dotje geeft al een paar keer aan een tuigje in de tuin gelopen, dat vind ze eng maar wel leuk. 's ochtends komen ze samen naar me toe rennen en willen ze even geknuffeld worden (EN natuurlijk kijken of ik iets lekkers bij me heb)! ze verbouwen graag samen het hok. wc en bakjes op de kop en naar beneden gegooid...Knabbel en Foefie

Hi Marian,

We hadden je nog wat foto's van Knabbel en Foefie beloofd. Hier een paar plaatjes van een avontuur in de tuin. ;)
Ze moesten even wennen en hebben zelfs een keertje ruzie gemaakt. Foefie vond het allemaal maar een beetje eng de eerste twee dagen, maar nu is dat allemaal voorbij en is ze lekker mijn planten aan het uitgraven (best knap met die dikke billen, de plantenbak is maar klein).
Wij vinden het heel gezellig met ze. Ze laten zich zelfs al uit de hand voeren en heel soms een beetje aaien.
Nogmaals bedankt!Lucky nu Bobbie

En hier dan de foto's.

We hebben er wel even wat moeite voor moeten doen, maar het resultaat is twee blije konijnen. We hebben ze geleidelijk aan elkaar laten wennen in de schuur.

Inmiddels lopen ze gezellig samen in de tuin. We hebben ze 's nachts nog niet bij elkaar maar we zijn van plan om dat komend weekend te gaan proberen. Dan kunnen ze daarna definitief bij elkaar. 

 

Met vriendelijke groet,Pip

Hallo,

 

Afgelopen zaterdag hebben wij Pip bij u opgehaald en ik zou u nog even laten weten hoe het gaat met haar.

Na drie dates op neutraal terrein en een soepele koppeling is Pip al vrij snel gaan samenwonen met onze Momo . Het klikte eigenlijk meteen. Ze hebben het samen heel goed naar hun zin.

Pip was vrijwel meteen op haar gemak in het grote hok van Momo nadat ze alles goed had geïnspecteerd. Momo is ook weer helemaal gelukkig na drie weken heel verdrietig te zijn geweest. Hij rent weer vrolijk rond en eet ook weer normaal. Pip en Momo zijn ook samen een hol aan het graven (ze kunnen niet weg hoor).

Kortom. Iedereen heel blij!!

 

Hartelijke groeten,

 

Jacqueline en Momo en PipHoi,

 

Een tijdje geleden hebben wij, Anne en Bas, vier cavia’s geadopteerd van uw dierenopvang. Ik had beloofd dat ik nog wat zou laten horen; door omstandigheden heeft het wat langer geduurd.

 

Het gaat goed met ze. De twee dames wonen nu samen met de cavia die we al hadden en het samenleven gaat erg goed, alleen op de eerste dag moesten ze nog al wennen aan elkaar, maar daarna was het weer helemaal goed. De heren hebben het ook goed, eigenlijk ging het goed vanaf het begin. Als ik de koelkast open doe, is het een kabaal van je welste, vooral het langharige vrouwtje die is het wildst. Het is nu weer super gezellig in ons huis met al dat gepiep. Verder vind ik dat je goed werk doet met je stichting, want zolang er kleine diertjes (en ook grote) naar een asiel of opvang gaan, is het meer dan logisch om naar die opvang te gaan i.p.v. „nieuw“ te kopen.

 

Hieronder staat een link naar een pagina met foto’s van de beestjes; op die pagina kun je ook de foto’s downloaden in één bestand. Het is aan te bevelen om de foto’s via de link óp de webpagina te downloaden, want dan krijg je de foto’s in de hogere resolutie (= hogere kwaliteit). Mocht het niet werken, dan hoor ik dat graag.

 

Dit is de link:

 

 

http://wakkermens.eu/cavias.html


Onyx

Een tijdje geleden kwam Onyx bij proef wonen bij ons en Lulu. De vraag was natuurlijk of het ging werken samen. Maar ik moet zeggen dat Onyx en Lulu dikke maatjes zijn geworden. Ze zorgen voor elkaar, delen met elkaar en gaan samen graag op zoek tocht uit (nieuwsgierige konijntjes). Natuurlijk zijn ze ook heel zelfstandig op hun zelf, maar trekken wel veel naar elkaar toe. Ik ben hartstikke blij met deze match en dat het meteen een goede keuze was. Spot

Hoi Marian,

 

hier zoals beloofd een aantal foto's van Spot. Ik hoop dat u er iets mee kunt.

Nogmaals bedankt, volgens mij heeft hij het zo prima naar zijn zin.  

 

 

Met vriendelijke groet, Leanne Diva

Hallo,

Tot nu toe gaat het heel goed tussen Karel en DivaSjack

Hier enkele foto,s van Sjack en zijn nieuwe liefde KiwiFloris en Saar

Floris en Saar hebben het erg naar hun zin op hun nieuwe adres.Kevin

We zijn ontzettend blij met Kevin.

Wat een schat van een dier.

Hij eet goed van zijn brokjes en ook wortel lust ie graag. De kennismaking met Luna gaat de goede kant op. 

We denken volgende week het gaas ertussen weg te halen.

 

 Puk 2

Lieve Marian

Hoe fijn is het dat iemand in je buurt zich bekommert om onze lievertjes die een nieuw thuus zoeken. Jouw passie en toewijding voor deze dieren is een genot om te zien. Het is moeilijk kiezen tussen al die schatjes, maar toen ik Puk in mijn armen had wist ik het meteen. Ik vond het even spannend toen ik Puk bij mijn kleine bijdehandte dametje Snoesje in het hok zette. Tot mijn verbazing hadden ze elkaar al snel gevonden. Toen ik later op de avond nog even ging kijken lagen ze heerlijk tegen elkaar aan. Zo schattig. Dus namens mij Puk en Snoesje, bedankt voor alles. Dikke kus.

 

PetraPuk

Hallo Marian,

Inmiddels is het weer een week geleden dat we Puk op hebben gehaald. In het begin ging het koppelen wat moeizaam, puk was erg bang en wilde er niks van weten. Inmiddels kunnen ze het heel goed met elkaar vinden en hebben ze het hartstikke leuk samen. Ik kan zien dat beide konijnen er gelukkiger van zijn geworden.
In de bijlage zitten nog twee leuke foto’s van ze.
Bedankt!

Groetjes,

Nomi Annelot en Libelle

Hallo,

 Het gaat goed met de dames konijn! Ze zijn absoluut nog bezig om te wennen maar ik kan per dag al merken dat ze rustiger worden. Ze zijn allebei nieuwsgierig en hebben ook allebei een ander karakter, erg leuk. Ik mag wel uitkijken dat ik nog iets gedaan krijg, zo leuk vind ik het om naar ze te gaan zitten kijken!

 Bijgaand een aantal foto's.

 Ze liggen nu uit te rusten van alle indrukken.

gr Inger en de damesMick

Hoihoi

 Ik wil even laten weten dat het heel goed gaat met Mick ze hebben elkaar gevonden. 

 Groetjes Dinges

Beste Marian,

 We willen even laten weten dat het heel goed gaat met de cavia die we vorig weekend bij je opgehaald hebben.

Ze is al goed gewend en kan het prima vinden met onze dame Yoshi. Af en toe gepiep om het lekkerste stukje eten, maar dat hoort erbij. 

Ze snapte eerst het trapje niet in het caviahok, maar ondertussen kan ze ook naar boven. We zijn erg blij met haar, ze is ontzettend nieuwsgierig en voor een cavia niet bang. Ze komt naar je toe en door de doorzichtige wand van het hok kan je neusje-neusje met haar doen. 

Hierbij wat fotos van haar. We hebben haar een andere naam gegeven dan Dinges. Ze heet nu Laefa, wat IJslands is voor 'gekkie', dit vonden we direct bij haar passen. 

 Groetjes, 

 

Idske en Marikacavia,s

20-06-18

Hallo!

Ik heb wat foto's gemaakt van de cavia's die ik overgenomen heb van de stichting. Ik weet alleen nog dat de bruine toen dicky heette. Het gaat goed met ze en gelukkig voelen ze zich steeds meer op hun gemak. Bij mooi weer mogen ze naar buiten!

 

 

Groetjes van onsRoos

5-4-18 We hebben haar babs genoemd ...vandaag is het echt niet verkeerd gegaan  ging best goed blitzy en babs zijn nog wel  aan het aftasten wie de baas word maar bij elkaar rijden is het ook gebleven ...heb ze 4 keer een half uurtje bij elkaar gehad en nu zitten ze gescheiden morgen weer een nieuwe dag met ook beter weer.

 

8-4-18 Gaat super goed heb ze al 2 nachten samen in het hok ...overdag rennen ze leuk samen alleen is babs snel moe en gaat ze in het hok liggen ..ze laten elkaar mooi met rust ook qua rijden op elkaar dus ze accepteren elkaar tot  nu toe ...had niet verwacht dat het zo snel zo goed zou gaan... roos zat vanmiddag blitzy helemaal af te likken op zijn koppie...

 

Fijne zonnige zondag gewenst gr Jessica 

 Ollie

Ook gerbil Ollie heeft een fijn thuis gevonden.Snoopy en Fluffy

Hallo Marian,

Hierbij wat foto's van de konijnen. Het gaat heel goed. De konijnen kunnen de hele dag in de keuken rondlopen. De grijze is erg nieuwsgierig en probeert je regelmatig achterna te lopen. De zwarte komt niet vaak uit de kooi. Als ik een avondje thuis ben mogen ze mee de woonkamer in. Ze gaan dan op onderzoek, springen bij mij op de bank of gaan lekker liggen onder de salontafel. Geaaid worden vinden ze niet fijn, dan gaan ze meteen weg. Ze zijn goed zindelijk en doen hun behoefte in het toilet. Andijvie vinden ze heerlijk.

Groetjes, MaikeEgbert

De hamster Egbert heeft een thuis gevonden.Sam

Sam doet het heel goed. Een dagje wennen aan onze Saartje en ze kunnen het nu al super goed met elkaar vinden.Pieter

Beste Marian, 

Zoals beloofd hierbij een paar foto's van Pieter met zijn nieuwe maatje Pleun. Het heeft even geduurd want ze waren zeker niet direct vriendjes. Pieter was ernstig 
onder de indruk van mijn nogal dominante dame en had het in eerste instantie zwaar te verduren. Daarom heb ik ze een week lang op neutraal terrein aan elkaar 
laten wennen (in mijn schuur). Toen dat goed ging eindelijk samen in het hok. Daar vond Pleun het nodig om nogmaals de rangorde te bevestigen door Pieter regelmatig 
door het hok heen te jagen en hem in zijn kont te bijten. Maar nu gaat het gelukkig heel goed met ze, ze zijn duidelijk happy met elkaar. Eten uit 1 bakje en 
likken elkaar regelmatig. Helemaal goed gekomen dus! En Pieter is een erg leuk konijn, dus we zijn blij met hem! 

Bedankt! 

Hartelijke groeten, 
Ingrid Bos Bert en Ernie

Hallo,

Ernie en Bert zijn goed gearriveerd in Lettele.

Ze verstoppen zich zelfs niet echt. Wat wel kan als ze dat zouden willen.

Ze zijn wat mij betreft niet schuw. Ze laten zich fijn oppakken, als je het karakter van een cavia kent tenminste.

Dat ga ik de kinderen leren.

Bijgevoegd enkele foto's.

Hartelijke groet,

Jeanny Rouwet

Kinderopvang Nanny Steph

 

LetteleHihi

Hallo, 
Afgelopen zondag hebben we Hihi opgehaald. 
Hij woont nu samen met Imke, en het gaat erg goed met hem.
Imke accepteerde Hihi eigenlijk gelijk.
Hihi gaat voortaan als Tibbe door het leven. 

 Robin en Puck

Vandaag heb ik ze voor het eerst uit de kooi gehaald en bij mijn vriend op schoot gezet met een dekentje. Ze waren al steeds wat nieuwsgieriger geworden. Puk, nu Fudge, vindt het echt niet leuk om gepakt te worden nog. Robin, nu Bucky, is de dappere van het stel en kwam vandaag zelf naar me toe en op mijn schouder! Hij deed ook al een wasje bij ons, dus dat is ook een goed teken. Ik stuur je wat foto's toe.Snowy

Hallo Marian,
Zoals beloofd een update van dwerghamster Snowy. Hij is nu iets meer dan 2 weken bij ons, het is een lief, tam hamstertje die van appeltjes en zonnepitten houdt. Rennen door tunnels van wc rollen doet hij het liefst!! Maar ook rusten in zijn huisje, hij komt naar buiten als we hem roepen (en als hij iets lekkers ruikt:)
We hopen dat al je (knaag)dieren een goed thuis vinden!
Beste wensen voor 2018 en ga door met je goede werk!!
Groetjes,
Marta

 
Willem

Goedemiddag,

Het gaat prima. Floor heeft het initiatief stevig in handen maar het is duidelijk dat ze hem leuk vindt. Ze gaat sinds gisteren al dicht tegen hem aan liggen zoals je op de foto ziet.

Hij is ook best temperamentvol dus het ging er eergisteren heftig aan toe. Nooit fijn om te zien, maar het waren steeds korte periodes en ik heb er vertrouwen in dat ze er samen uit gaan komen.

Hij is vandaag al veel meer ontspannen en is alles aan het verkennen. Ze zijn minder druk met elkaar bezig, er komt al rust in.

Morgen gaan ze weer de tuin in.

Groeten en heel veel goeds geweest voor het nieuwe jaar!

 

Dorine en IsabelBrownie

Ook Brownie heeft een thuis gevonden en geniet van een wandeling door de sneeuw.Knabbel

Hoi Marian,  
Volgens mij gaat het goed met Knabbel! Ze hebben niet gevochten wel veel achter elkaar aan gezeten. Knabbel bleef eerst bovenin het hok zitten maar sinds vanochtend
ook samen in de ren beneden. Hij moest ook echt nog een beetje wennen en bijkomen denk ik! Ze wassen elkaar ook. Denk dat het helemaal goed komt!  
Bedankt en groetjes, Hedwig  Marvin

Ook Marvin heeft een fijn thuis gevonden.Kiko

Beste Marian,

 Hierbij een (wat overbelichte) foto van Kiko, die nu Oleg (liefkozend ook wel Ollie) genoemd wordt.

Hij is nu bijna twee weken bij mij en het gaat erg goed met hem! Hij is lekker actief en vaak druk in de weer met papiertjes verslepen en kapot knagen om een nestje mee te bouwen. Ook rent hij veel in zijn looprad, knabbelt aan zijn knaagstok of is aan het hamsteren, maar hij is daarnaast niet te beroerd om af en toe even lekker bij mij te komen zitten. Hij laat zich vrij gemakkelijk oppakken en bijt inderdaad helemaal niet! Oleg heeft een kooi met twee verdiepingen en daarbij (bijna) altijd toegang tot een grote zelfgemaakte ren. In de ren kan hij lekker klimmen, rennen en door een hamstertunnel kruipen (al knaagt hij deze laatste liever kapot😉). Ik ben in ieder geval heel blij met Oleg en ik denk dat hij andersom ook blij is met zijn nieuwe thuis. Hij komt in ieder geval over als een tevreden hamster!

 Hopelijk vinden de andere herplaatsers via jou ook snel een nieuw en prettig thuis!

 Groetjes Judith

 Joris

Beide konijnen hebben een lief karakter en de koppeling ging er vrij rustig aan toe. Binnen anderhalf uur lagen ze al tegen elkaar aan uit te rusten.

 

Over een paar dagen krijgen ze een groter hok, met meer bewegingsvrijheid en dan gaan ze samenwonen. Dan kunnen ze elkaar echt leren kennen, zonder pottenkijkers, zoals nu in de woonkamer;).Fluffy

01-10-17

Fluffy heeft het hier erg naar zijn zin met zijn nieuwe vriendinnetje Bunny.
Ze spelen leuk met elkaar, maar als ze moe zijn gaan ze er samen lekker bij liggen.
Hij eet hier behoorijk veel vooral het hooi en de  verse wilgentakken vallen in de smaak.
Fluffy is een erg lief konijn die van HEEL veel aandacht houdt! Bunny en ik zorgen er voor dat hij dit krijgt.

Ik wil je bedanken voor de hulp die je mij en Bunny hebt gegeven. Nog veel succes met je opvang.

Groetjes Isa

 


 Snuffie

Goedemiddag,

 Ik heb Snuffie gisteren de hele dag apart van Mambo gehouden. 

 Vandaag was het dan zover... op een neutrale plek hebben ze voor de eerste keer contact gehad. Eerst op elkaar rijden, vertellen wie er hier de baas wordt. En daarna lekker languit naast elkaar, en tegen elkaar aan, lekker relaxen. Er kan nog vanalles gebeuren. Maar tot nu toe gaat het erg goed. 

 Zie foto's.

 Groetjes,

 Gucci

01-09-17

Beste Marian,

 

Het is al weer even geleden dat we Gucci bij je ophaalden. Gelukkig heeft Gucci het, na twee mislukte herplaatsingen, bij ons prima naar haar zin. Het lijkt er op dat ze samen met Bugs genoeg ruimte heeft om af en toe even afstand van elkaar te nemen, terwijl ze elkaar ook vaak genoeg opzoeken. Gucci wil alleen absoluut nog niet geaaid worden; zodra je in de buurt komt rent ze weg. Waarschijnlijk is ze bang om weer in een hokje gestopt te worden. Bugs is duidelijk blij dat hij een vriendinnetje heeft!

We hebben een paar foto’s bijgesloten van de twee konijntjes samen.

 

Veel succes met de opvang!Charlie

Zoals belooft even een berichtje en foto over konijn Charlie.

Ze heeft het erg naar d'r zin en is al grote vrienden met konijn Wally. Ook haar andere huisgenoten , 5 kippen en een haan, vind ze geen probleem. Voor de rest vult ze haar dagen met het graven van tunnels en lekker luieren langs Wally.

 

 

Groeten Ester