Ingekomen post

Op deze pagina worden berichten en/of foto's geplaatst (geen filmpjes) die we krijgen van mensen die een dier uit onze opvang een nieuw thuis hebben gegeven.


Olaf

ook nog wat leuke foto,s binnen gekregen van OlafSammie

Hoi Marjan,

 Bij deze heb ik wat foto's voor op je website van hoe Koekie hamster (voorheen Sammie) nu woont.

 Ik ben echt zo blij met haar, ze heeft niet een keer gebeten en rent vrolijk rond in haar wiel.

Er is helemaal geen sprake van agressie.

Ze snuffelt aan mijn hand en klimt vrolijk over me heen.

Ze woont nu in een hok met binnen maten L122xB55xH48

En ze graaft daar gangen doorheen die alle kanten opgaan. Ze is een hele vrolijke hamster nu.

 Dankjewel dat ze bij mij mag wonen.

 Groetjes Marente 

 Didi en Pip en Foppe

Inmiddels wonen ze samen. Bruintje komt er later ook bij. Het is een ondernemend stel waarvan Foppe telkens uitbreekt en dan rustig tussen de stallen en andere dieren door huppelt. Een echte ondeugd dus.Spot

hallo, ik wilde even zeggen dat het goed is gegaan met het koppelen van Spot en Misty.

ze zijn sinds dinsdag goede vriendjes .

 

bedankt 😊 Koen

Dag Marian,

 Het gaat erg goed met Koen!

Mijn konijn Snuf is ook heel erg blij met hem. Ze wassen elkaar, en liggen samen languit naast elkaar. We hebben ze niet meer uit elkaar hoeven zetten.

Het lijkt erop dat ze vriendjes zijn geworden🐰

 Groetjes van Renske en Gerdien

 Pluto

Hallo Marian,

 Een tijd terug al weer heb ik een mannetjes konijn bij jouw stichting gehaald: konijn Pluto.

Het gaat erg goed met hem. Hij was vanaf dag 1 al gelukkig met zijn nieuwe vriendinnetje. En mijn vrouwtje konijn was ook blij met hem. Ze had 1 jaar alleen gezeten en verveelde zich en had behoefte aan gezelschap. Ik stuur 2 foto's bij deze mail. 

 

Groeten Eveliensnoepje

Hallo Marian,

 

Het gaat goed met Snoepje en Fluffy. De eerste dag ging het nog niet zo goed, we hebben ze daarom de eerste 3 dagen apart gehouden en een paar keer per dag gekoppeld. Het gaat nu hartstikke goed samen. Ze zitten regelmatig naast elkaar en wassen elkaar.

 

 Stippie

Hoi Marian,

 Het heeft  even geduurd, was geen makkelijke koppeling en nog steeds zijn ze niet heel erg close, maar héél langzaamaan gaat het wel steeds beter. Buiten is geen probleem meer. Binnen zitten ze nu samen in een groot hok mét ren (ongeveer 160x160) en dan hebben ze heel soms nog even ruzie, maar dat is snel over. Stippie is hier goed gewend, weet al precies wanneer ze naar binnen of buiten mag, en vindt het erg leuk om los in huis rond te lopen. Ze maakt niets stuk en gaat graag ergens in een hoekje of kastje rustig liggen. Erg leuk. We hebben in het begin erg getwijfeld, maar aangezien het steeds beter gaat, willen we haar toch houden. 

 Bedankt voor de opvang! Erg fijn om zo een vriendinnetje voor Bram te vinden. gerbil Tim

Gerbil Tim heeft niet alleen een nieuw thuis gevonden maar ook nog een leuke vriendinNijntje

Na castratie was Nijntje al snel gereserveerd maar hij moest hier nog 3 weken afwachten. Nu is hij bij zijn vriendin. Een paar dagen hebben ze veilig binnen kennis mogen maken. En na een korte verloving zijn ze nu getrouwd. Wegens de corona crisis is er geen feestje gegeven maar hebben ze wel de sleutel gekregen van hun nieuwe buitenvilla,Vino

Hoi Marian,

 Vino heet inmiddels Pino en kan het uitstekend vinden met dame Punky.

Punky is wat rustiger, maar Pino neemt het voortouw en zorgt voor leven in de brouwerij.

Bijgevoegd een paar foto's van het loslopen door de kamer. Her en der ligt wat witlof verstopt. Pino maakt meer meters, maar Punky (de donkerbuine cavia) is wat slimmer in het vinden van het lekkers.

 Groetjes, LykeSnoofy

Dag,

 Het gaat heel goed met Snoofy. Lillie en Snoofy moesten eerst aan elkaar wennen, Snoofy hobbelde vooral achter de veel snellere Lillie aan. Maar gisteren zochten ze elkaar al meer op en nu lijken ze elkaar gevonden te hebben!

 Face en Tapir

Dag hallo.

Gister heeft mijn konijn elf voor het eerst een boel likjes gegeven aan tapir. Volgens mij gaat het dus helemaal goed komen tussen de nijnen. Face en Tapir hebben al nieuwsgierig het hele hok verkend en komen altijd even hallo zeggen. Elf heeft voor de nacht nog apart gezeten, omdat ik niet wist of het helemaal goed zou gaan zonder toezicht. Maar vandaag mogen ze weer samen :) Tapir is heel ontspannen. Face moet nog een beetje wennen aan elf. Ze deden het zo goed vandaag. Geen ruzie, alleen weglopen. Dus ze slapen vannacht allemaal in hetzelfde hok als ze allemaal samen zitten zal ik even een foto knippen! Groetjes, Liesje

 mr en mw jansen

Beste Marian,

 Hier een paar foto’s van meneer en mevrouw. Het lijkt heel goed te gaan. Mevrouw komt al naar me toe en meneer doet zijn eigen ding. Later deze week ga ik ze hand tammer proberen te krijgen. Als ik een keer fatsoenlijke foto’s heb, stuur ik je ze nog door!

 Met vriendelijke groet,

 

Kristel  Roza

Roza en Mikkie hebben het goed samen en genieten van elkaar en het gras in onze achtertuin. 

 

 

Groetjes, Yugi

Hallo, hier even een berichtje namens Kyra (Yugi) het gaat goed met dit lieve schatje. Ze is snel en klimt graag tegen de tralies. Ze blijft nu wel al aardig rustig op mijn handen zitten. Knuffel namens Kyra. Groetjes AstridPunkie

En ook Punkie heeft liefde gevondenHuts

Het gaat erg goed met Huts.

Ook samen met het konijn die we al hadden gaat het goed. Ze hebben effe paar uurtjes achter elkaar aan gezeten maar ze accepteren elkaar wel en hebben niet gevochten.

Ze liggen nog niet tegen elkaar aan maar zoals het er nu uit ziet komt dat wel goed.

 

 

Met vriendelijke groet Tim Charlie

Goedemorgen,

 

Een aantal maanden geleden hebben we Charlie bij jullie opgehaald als nieuwe vriendin voor Rossi.

Het gaat nog steeds heel erg goed en de twee zijn helemaal blij met elkaar. Het was een beetje lastig om leuke foto’s van de twee te maken. Aangezien we dubbel gaas om het hok en de ren hebben zitten voor de veiligheid.

 

Gister hebben we een extra uitloop gemaakt aan de bestaande ren waar ze nog wat extra beweegruimte hebben als de deur open gaat en ze de kinderen kunnen opzoeken wanneer ze daar behoefte aan hebben. Charlie is erg gezellig en komt regelmatig even buurten bij de kids. Abel en Poema

Hoi Marian,

 

Het is alweer bijna drie weken geleden dat Poema en Abeltje naar hun nieuwe huisje mochten. Ze zijn inmiddels al goed gewend bij mij thuis. Ze mogen elke dag in de ren en zelfs al af en toe los in de afgesloten achtertuin. Abeltje komt graag uit zichzelf op schoot zitten en ook Poema is gek op aandacht. Ook onze hond en katten vinden ze erg leuk, ze snuffelen graag door de tralies. 

 

Groetjes,

 

Poema, Abeltje en ElineFleur en Madelon

Hallo Marian,

 

Bijgaand een aantal foto’s van Fleur en Madelon. Wat een ontzettend leuke nieuwsgierige konijnen. De koppeling van het setje dat wij al hadden, verliep gelukkig vrij makkelijk.

Ze zijn nog wat angstig maar komen naar je toe en eten uit je hand. Aaien vinden ze nog erg spannend, maar dat hoeft ook niet. Hier kunnen ze lekker graven, rondlopen en relaxen.

Heel erg bedankt voor deze prachtige, lieve konijnen.

 

Groetjes,Snuffie en Snoetje

En ook deze 2 hebben elkaar gevonden en zijn gelukkigSkipper

Hoi Marian,

 Sinds een week heeft onze Bunny weer een maatje nadat haar zusje is overleden en dat is Skipper.

Het gaat echt goed tussen Bunny en Skipper!

Dankzij jouw goede tips hebben we de kennismaking langzaam opgebouwd en sinds enkele dagen zijn ze dag en nacht samen.

Zo leuk om ze samen te zien.

Bedankt voor jouw goede zorgen.

 

 

Groetjes uit WijchenCake

Hallo Marian,

Cake is inmiddels goed gewend. Wat was het in het begin spannend voor haar.

Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden en komt ook nieuwsgierig naar ons toe als we in de ren zijn.

Het is fijn om te zien dat ze het goed met Lucas kan vinden maar op zijn tijd laten ze elkaar ook prima

met rust.  We vinden dat we hebben geboft met haar en zijn blij dat ze hier heerlijk haar gang gaat.Hierbij een paar foto's waarvan ook een van de ren waarin ze verblijven.

 

 Roza

Hoi Marian,

 

 

Hier nog de beloofde foto van het kersverse koppel! Kwibus en Pullo

Kijk hoe goed het met ze gaat.Wammes

Hallo,

 Het gaat super met Wammes. Het gaat prima met de cavia s, ze eten wel bij voorkeur apart zoals je ziet, maar de cavia s mogen ook in Wammes hok. Andersom niet overigens ;).

Hij poept keurig op de (paarse) kattenbak, echt geweldig!!

Groetjes Wammes en de cavia s!Bodhi

Hallo Marian,

Het gaat eigenlijk best goed met Bodhi bij ons. Het stampen is niet meer voor gekomen. Ik had hem die nacht alleen boven in het hok gelaten, zodat hij daar kon wennen zonder de voedster. Maar dat heb ik daarna niet meer gedaan en dat gaat beter. Ik heb wel de indruk dat het hok nog steeds meer het domein van onze voedster is, maar dat is misschien ook wel logisch. Bodhi zit veel buiten, ook ‘s nachts als het vriest. Ik maak me dan weer zorgen dat hij het koud heeft of het hok niet in mag :-)

Maar ze hebben nu wel gezelschap aan elkaar. En het is een lief en leuk konijn.

Dus wat ons betreft mag hij blijven!

 

Ik heb een korte video toegevoegd. Misschien ook leuk voor de oude eigenaar? (helaas kan ik die niet hier plakken)

 

 

Groeten, Marissa Ted

Hoi Marian,

 

Bij deze wat foto’s van hamster Ted die ik 22 -12 bij U heb op gehaald.

 

Het is echt een leuk ventje. Eet goed en is ook al een beetje nieuwsgierig soms. Blackie

Hoi Marian, 

 Alvast een klein berichtje. Het gaat steeds beter tussen Blackie en Sjaak, ze zitten allebei ontspannen in het hok en eten zelfs uit hetzelfde bakje. Toch gaan we nog een grotere bak aanschaffen, zoals jij adviseerde. Blackie is nieuwsgierig naar ons, komt voorzichtig naar ons toe om te snuffelen. We houden je op de hoogte. 

 Gr, Christine

 Bunny

Hallo Marian,

 Even een terugkoppeling over Bunny. Hij heeft al een paar keer een hele middag gedate in de tuin met Snuffel. Bunny lijkt totaal niet gewend aan andere konijntjes en vindt het allemaal erg spannend. Hij rent steeds weg als Snuffel te dicht bij komt, maar er is geen vechten of venijn. Misschien hebben ze gewoon wat meer tijd nodig. Ik denk dat het wel goed komt.

 Groeten, RienekePluto

Hallo Marian,

 

Zoals ik al had gezegd gaat het goed met Pluto. Hij is heel nieuwsgierig en spits vaak zijn oren. Hij eet samen met zijn vriendinnetje ( wit konijn) uit de voerbak. Ze liggen nog niet bij elkaar, tenminste dat heb ik niet gezien, maar dat komt vanzelf. Hij kan heerlijk verder graven waar het witte konijn mee begonnen is 😀. 

Ze hebben elkaar vanaf het begin gemogen. Mijn konijn was altijd heel bang bij andere konijnen maar daar zie ik niets meer van terug. Bedankt Pluto! 

 

Groetjes Evelien uit NijmegenBob en Aagje

Hallo Marian,

 Het gaat super met de konijnen. Ze moesten natuurlijk eerst even wennen maar hebben zich de volgende dag goed laten kammen.

De kinderen vonden het het mooiste Sinterklaas kado  dat ze ooit gehad hadden.

Een van de kinderen verzuchten " eindelijk iets van mijzelf" kennelijk heeft hij dat nog nooit gehad.

De kinderen zijn erg lief voor ze en doen geen rare dingen met de konijnen.Het grijze konijn is wat ondernemender dan de dame.

Ze eten en drinken goed en maken inmiddels gebruik van de hele ruimte.

Als onze computer het weer doet sturen wij foto's op.

 

Vriendelijke groet

 

JennyCharlie

Hoi Marian,

 

Tot nu toe gaat het heel goed met Charlie en Rossi.

Er wordt over en weer nog wat op elkaar gereden.

Maar ze eten samen uit hetzelfde bakje, zitten veel bij elkaar, likken aan elkaars hoofd.

Verder maken ze beide een rustige indruk. Wassen zich regelmatig  en eten hooi. Na het verplaatsen van de badkamer naar het buitenhok werd er wat meer gefietst, maar daar is nu ook rust.

Ze kan zich prima redden met de loopplank, maar zit meer buiten dan binnen.

 

Hopen dat het zo goed blijft gaan. Het is wel een heel leuk setje zo samen. Koos

Dag Marian,

 We wilden even laten weten dat Koos en onze Heertje het tot nu toe goed kunnen vinden. Er is in het begin heel even "gekibbeld", maar ze waren al vrij snel ontspannen in elkaars buurt. Dus we konden het koppelrennetje al snel verruilen voor het vaste onderkomen. Koos is ook vriendelijk naar ons toe, als je haar rustig benadert, laat ze zich prima aaien. En als ik in de ren kom, lijkt ze daar niet van te schrikken. Ze is haar nieuwe onderkomen en haar nieuwe vent volop aan het verkennen, getuige bijgevoegde foto. Hulde voor al het goede werk dat je doet voor deze leuke, lieve dieren. Groetjes Cynthia

 Rosa

Rosa heeft op haar leeftijd (10) nog een vriendje gekregenSnoetje (Pieter)

Bij deze nog wat meer foto's van snoetje. Ze maakt het heel goed ze zit inmiddels bij ons andere rammetje dat klikte toch beter ze zijn echt een setje en liggen graag tegen elkaar aan en ons rammetje is ook erg beschermend naar haar.. 😊

 

 

Groetjes Wendy Fien

Even een berichtje van Fien! Het ging gelijk al goed samen met Tom. Ze rennen al lekker door heel de tuin heen en wanneer ze opgehokt moeten worden komen ze al samen aanrennen. Ze zitten al heerlijk t kroelen en tegen elkaar aan! Wel moet ze nog wennen aan onze hond en katten maar dat gaat al steeds beter.

Sorry de foto is een beetje onduidelijk.

Bedankt voor dit lieve konijntje!

foto,s volgen nog 

 

 Flappie nu Suus

Ben al erg aan haar gehecht en ze is vrolijk aan het rondrennen en aan het ontdekken.. 

 

ik houd je op de hoogte!