Ingekomen post

Op deze pagina worden berichten en/of foto's geplaatst (geen filmpjes) die we krijgen van mensen die een dier uit onze opvang een nieuw thuis hebben gegeven.


Snowy

Hallo Marian,
Zoals beloofd een update van dwerghamster Snowy. Hij is nu iets meer dan 2 weken bij ons, het is een lief, tam hamstertje die van appeltjes en zonnepitten houdt. Rennen door tunnels van wc rollen doet hij het liefst!! Maar ook rusten in zijn huisje, hij komt naar buiten als we hem roepen (en als hij iets lekkers ruikt:)
We hopen dat al je (knaag)dieren een goed thuis vinden!
Beste wensen voor 2018 en ga door met je goede werk!!
Groetjes,
Marta

 
Willem

Goedemiddag,

Het gaat prima. Floor heeft het initiatief stevig in handen maar het is duidelijk dat ze hem leuk vindt. Ze gaat sinds gisteren al dicht tegen hem aan liggen zoals je op de foto ziet.

Hij is ook best temperamentvol dus het ging er eergisteren heftig aan toe. Nooit fijn om te zien, maar het waren steeds korte periodes en ik heb er vertrouwen in dat ze er samen uit gaan komen.

Hij is vandaag al veel meer ontspannen en is alles aan het verkennen. Ze zijn minder druk met elkaar bezig, er komt al rust in.

Morgen gaan ze weer de tuin in.

Groeten en heel veel goeds geweest voor het nieuwe jaar!

 

Dorine en IsabelBrownie

Ook Brownie heeft een thuis gevonden en geniet van een wandeling door de sneeuw.Knabbel

Hoi Marian,  
Volgens mij gaat het goed met Knabbel! Ze hebben niet gevochten wel veel achter elkaar aan gezeten. Knabbel bleef eerst bovenin het hok zitten maar sinds vanochtend
ook samen in de ren beneden. Hij moest ook echt nog een beetje wennen en bijkomen denk ik! Ze wassen elkaar ook. Denk dat het helemaal goed komt!  
Bedankt en groetjes, Hedwig  Marvin

Ook Marvin heeft een fijn thuis gevonden.Kiko

Beste Marian,

 Hierbij een (wat overbelichte) foto van Kiko, die nu Oleg (liefkozend ook wel Ollie) genoemd wordt.

Hij is nu bijna twee weken bij mij en het gaat erg goed met hem! Hij is lekker actief en vaak druk in de weer met papiertjes verslepen en kapot knagen om een nestje mee te bouwen. Ook rent hij veel in zijn looprad, knabbelt aan zijn knaagstok of is aan het hamsteren, maar hij is daarnaast niet te beroerd om af en toe even lekker bij mij te komen zitten. Hij laat zich vrij gemakkelijk oppakken en bijt inderdaad helemaal niet! Oleg heeft een kooi met twee verdiepingen en daarbij (bijna) altijd toegang tot een grote zelfgemaakte ren. In de ren kan hij lekker klimmen, rennen en door een hamstertunnel kruipen (al knaagt hij deze laatste liever kapot😉). Ik ben in ieder geval heel blij met Oleg en ik denk dat hij andersom ook blij is met zijn nieuwe thuis. Hij komt in ieder geval over als een tevreden hamster!

 Hopelijk vinden de andere herplaatsers via jou ook snel een nieuw en prettig thuis!

 Groetjes Judith

 Joris

Beide konijnen hebben een lief karakter en de koppeling ging er vrij rustig aan toe. Binnen anderhalf uur lagen ze al tegen elkaar aan uit te rusten.

 

Over een paar dagen krijgen ze een groter hok, met meer bewegingsvrijheid en dan gaan ze samenwonen. Dan kunnen ze elkaar echt leren kennen, zonder pottenkijkers, zoals nu in de woonkamer;).Fluffy

01-10-17

Fluffy heeft het hier erg naar zijn zin met zijn nieuwe vriendinnetje Bunny.
Ze spelen leuk met elkaar, maar als ze moe zijn gaan ze er samen lekker bij liggen.
Hij eet hier behoorijk veel vooral het hooi en de  verse wilgentakken vallen in de smaak.
Fluffy is een erg lief konijn die van HEEL veel aandacht houdt! Bunny en ik zorgen er voor dat hij dit krijgt.

Ik wil je bedanken voor de hulp die je mij en Bunny hebt gegeven. Nog veel succes met je opvang.

Groetjes Isa

 


 Snuffie

Goedemiddag,

 Ik heb Snuffie gisteren de hele dag apart van Mambo gehouden. 

 Vandaag was het dan zover... op een neutrale plek hebben ze voor de eerste keer contact gehad. Eerst op elkaar rijden, vertellen wie er hier de baas wordt. En daarna lekker languit naast elkaar, en tegen elkaar aan, lekker relaxen. Er kan nog vanalles gebeuren. Maar tot nu toe gaat het erg goed. 

 Zie foto's.

 Groetjes,

 Gucci

01-09-17

Beste Marian,

 

Het is al weer even geleden dat we Gucci bij je ophaalden. Gelukkig heeft Gucci het, na twee mislukte herplaatsingen, bij ons prima naar haar zin. Het lijkt er op dat ze samen met Bugs genoeg ruimte heeft om af en toe even afstand van elkaar te nemen, terwijl ze elkaar ook vaak genoeg opzoeken. Gucci wil alleen absoluut nog niet geaaid worden; zodra je in de buurt komt rent ze weg. Waarschijnlijk is ze bang om weer in een hokje gestopt te worden. Bugs is duidelijk blij dat hij een vriendinnetje heeft!

We hebben een paar foto’s bijgesloten van de twee konijntjes samen.

 

Veel succes met de opvang!Charlie

Zoals belooft even een berichtje en foto over konijn Charlie.

Ze heeft het erg naar d'r zin en is al grote vrienden met konijn Wally. Ook haar andere huisgenoten , 5 kippen en een haan, vind ze geen probleem. Voor de rest vult ze haar dagen met het graven van tunnels en lekker luieren langs Wally.

 

 

Groeten Ester Koos en de muisjes

Hierbij wat leuke foto's van Koos en de muizen. Het gaat super met ze! Al hebben de muizen soms even mot met elkaar. Koos is heel druk met hamsteren en het verbouwen van zijn huisjes.

 

 

Groetjes Melissa Stippel en Wijntje

31-07-17

Hai  !

 

We hebben inmiddels een gezellig drietal in de tuin, de rollen wisselen wat hier en daar maar al met al hebben ze het allemaal gezellig en kan iedereen met iedereen opschieten.

 

Ik doe je hierbij een paar fotoos toekomen

 

:

 

 

 

 

 kimono en pip

Goedemiddag,

 

Alweer een tijdje geleden hebben wij Morrie (toen nog Kimono) en Pip bij u mogen ophalen. Na een week ging de introductie van start. De introductie ging zo vlekkeloos met onze ratjes dat ze binnen twee dagen zonder morren bij elkaar in de grote kooi konden. Super fijn. Ondertussen komen ze elke dag uit de kooi in de avond om lekker los te lopen (soms wel een paar uur) en worden ze overdag ook vaak even geaaid of opgepakt als ik thuis ben.

 

Pip ontwikkelt zich toch een tenenbijter hihi en ze houdt van graven in onze plantenbak haha Ze is altijd vrolijk met haar staartje in de lucht huppelt ze door onze huiskamer.

Morrie was vooral heel erg bang en vluchtte vaak weg. Nu is ze het oppakken al meer gewend en laatst liep ze uit zichzelf bij mij op mijn arm naar mijn schouder. Ze is altijd erg nieuwsgierig en een echte etensverzamelaar. We zijn echt verliefd op haar koppie.

 

We zijn echt heel blij met ze en de andere ratjes ook. Heel erg bedankt dat we ze mochten komen ophalen 😃

 

Bijgevoegd een aantal foto's van toen ze net hier kwamen en in de koppeling en net na de koppeling in de grote kooi. 

 

 

Met vriendelijke groet,ixje

Mijn excuses voor mijn late mail.
De adoptie met Ixje verloopt hartstikke goed! Ze is n stuk minder verlegen bij mij. Fluit vaak om eten. Duwt Muis ook nog wel eens aan de kant. 
Ixje heet nu Tonks. Ze is bij mij nu al 50 gram aangekomen!Tommy

Ook Tommy heeft het erg naar zijn zin in het nieuwe tehuis, kan ik me voorstellen met zo.n knappe vriendin.Elsa en vriend Kaya

Elsa heeft het erg naar haar zin bij haar nieuwe vriendje.

 

Update 15-12-17:

Hi Marian. Even een foto om te laten zien hoe goed dat het met haar gaat. Ze is helemaal in love met haar huisgenoot die ik destijds al had. Huppelen heerlijk rond in een onwijs groot hok met ren! Ze is inmiddels ook wat afgevallen wat wel nodig was en nu goed in vorm. Der eigen schoonmaken van 'achter' gaat al stukken beter! Liefs Lisanne 😊

 

 Olle en Jopie

Ook Olle en Jopie hebben een nieuw thuis gekregen. met recht "a room with a vieuw".Snoepie en Droppie

Dag Marian,

ik wilde je laten weten dat het goed gaat met Snoepie en Droppie. De eerste dag was moeilijk voor ze. Onze konijnen Aafje en Chaz vonden het maar niets dat ze er bij kwamen maar na een week zijn ze geaccepteerd al worden ze nog wel steeds op hun plaats gewezen. Hier wat foto's van ze in hun nieuwe hok.

 Fluffy en Pluisje

Ook Fluffy en Pluisje hebben het erg naar hun zin in hun nieuwe onderkomen.Mary

04-03-17

Mary zit nog even gescheiden van haar nieuwe vriend maar ze zoeken elkaar al telkens op dus dit gaat vast goed komen.

 

Inmiddels weer een update gekregen. Ze doet het erg goed en heeft het heel erg naar haar zin.Lizzy

 

13-02-17

Beste Marian,

 Hier een berichtje en foto over Lizzy. Ze moet nog erg wennen aan de andere cavia's. In het begin was ze wat kattig tegen de andere, maar dat doet ze al niet meer. Vanavond at ze samen met een andere cavia uit het voerbakje en snuffelde ze aan elkaar.

 Een lekker stukje groenvoer halen, vindt ze nog wel heel spannend. Maar dat gaat binnenkort ook vast goed komen, ze kijkt al wel heel nieuwsgierig naar al dat lekkers. Ze is een mooie en lieve cavia en we zijn erg blij met haar.

 

16-02-17

 Hallo Marian,

 Nog één laatste update over Lizzy. Zoals je op de foto kunt zien, is ze nu helemaal gewend aan haar nieuwe verblijf en soortgenoten.

 De foto is iets wazig, maar als enige zwart-witte cavia is ze goed te herkennen!

 

 Met vriendelijke groet,

  Natasja en Jenny

 

 

 

 Kyano

12-02-2017

 

Beste Marian,

Hierbij even een berichtje over Kyano die we op 23 januari jl. bij u hebben opgehaald.

Ze heeft het inmiddels naar haar zin bij ons en wij zijn blij met haar.

Vriendelijke groet,

Roos

 

 

 

 Toos

26 januari 2017

 

Nu ruim een maand bij ons en vanaf de eerste seconde is het alsof de drie dames altijd bij elkaar hebben gezeten.

In de auto naar huis is Toos al omgedoopt tot Charlie, naar Charlie Chaplin vanwege de stand van haar voorvoetjes.

Ze is een echte knuffel, lekker nieuwsgierig en had uiteraard ook snel door wanneer er voer/lekkers in aantocht is.Pim

Hier een berichtje over Pim. Gisteren heb ik Pim op gehaald en kan nu al heel positief nieuws vertellen...😊 Je had t ook op Facebook gezien maar t gaat dus heel goed met Pim. Geen slecht karakter maar juist ontzettend lief. Pim is wel lekker actief en snel wakker. Maar dat laatste misschien ook omdat alles nog zo nieuw is.Ook heb ik haar al uit het hok kunnen halen.  Groetjes AstridToos

14 december 2016

 

Toos heeft een thuis gekregen bij mega dierenliefhebbers, en 2 cavia vriendinnen en een hondenvriendinSaar

De hamster Saar heeft een fijn tehuis gevonden.Bibbels


Hier even een berichtje over Bibi (Bibbles) nu een maandje geleden geadopteerd.

Met Bibi gaat alles goed. Wel is zij nog steeds schuw. Even oppakken mag maar echt fijn vindt zij het nog niet.

Kan ineens vliegensvlug uit je handen springen. Goed opletten dus, want zij is erg snel.

Wie weet trekt zij ook nog wat bij want Panda het hamstertje wat ik nu bijna 2 maanden heb was eerst ook ontzettend schuw en angstig. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit want sinds een maand is Panda ontzettend tam en kruipt zelfs in mijn nek, net een tamme rat.Hierbij nog een fotootje van Bibi, van Panda had ik al wat foto’s gestuurd.

Groetjes Astrid Snoesje en Loesje


28 oktober

Dag Marian, we willen je nog even laten weten dat het prima gaat met Loesje en Snoesje, samen met Punkie.

Niet alleen in het buitenhok gaat het prima, maar ze zitten inmiddels ook rustig met z’n drieen in het binnenhok.

Groetjes, Werner en Daphne


Tommie


24 oktober

Hoi Marian, Het wonder is geschied.  Het gaat elke dag beter tussen de twee konijntjes.  Zie foto. Groeten van Loes


Little


13 oktober

Hoi Marian! In juli heb ik dwergkonijntje Ginny (toen nog Little) bij jou geadopteerd. Het gaat heel goed met haar!
Ik wou deze foto van haar met dr vriendje Billie Joe even delen :) De uitvloeiing uit haar rechter oogje blijft een beetje een probleem, maar met dagelijks zalven is het nu aardig onder controle :) gr. Stephanie


Pinkeltje en Pinkelotje


15 oktober

Hoi Marian, Het gaat goed met de konijntjes! Ze zijn inmiddels een stuk rustiger hoor. Alleen houdt de dame nog wel erg veel van graven en knagen. Dus de fruittakken vliegen er doorheen! De kennismaking met hun buurman verliep eerst nogal heftig (ze probeerden door het gaas heen te vechten) maar inmiddels kennen ze elkaar en is er vrede. Het zijn echt hele lieve konijntjes en het is een feest om ze door de ren te zien huppelen met hun flapoortjes. En zoals je ziet, vinden de katten het ook erg gezellig! Dus nogmaals hartelijk bedankt!  Groetjes, Monique en Rim


Panda


15 oktober

Hoi Marianne, Hier een berichtje over Panda, de hamster die ik enkele weken geleden bij jou heb geadopteerd.

Panda is erg lief maar nog steeds schuw. Dat geeft niet, ik probeer hem een zo goed mogelijk leven te geven.

Af en toe laat hij het toe dat ik hem wat aai over zijn ruggetje. Oppakken gaat (nog) niet. Ik forceer niks, misschien kan ik nog wat meer vertrouwen winnen misschien ook niet. groetjes Astrid


Bert


11 oktober

Ha Marian, Hierbij een foto van Bert en Abu. Ze zijn heel schattig samen. Veel succes verder met de opvang en bedankt.

Vriendelijke groet, Marnette


Bartje en Henkie


24 september

Hallo, hier een berichtje over de hamsters Bartje en Henkie. Ze hebben het goed naar hun zin bij ons. Henkie heeft een mooi nieuw verblijf en draait zelfs minder rondjes dan hij deed :-) We zijn heel blij met ze en genieten erg van ze! Bedankt dat we ze mochten adopteren. Groetjes van Roos