Ingekomen post

Op deze pagina worden berichten en/of foto's geplaatst (geen filmpjes) die we krijgen van mensen die een dier uit onze opvang een nieuw thuis hebben gegeven.


Puk

Hallo Marian,

Inmiddels is het weer een week geleden dat we Puk op hebben gehaald. In het begin ging het koppelen wat moeizaam, puk was erg bang en wilde er niks van weten. Inmiddels kunnen ze het heel goed met elkaar vinden en hebben ze het hartstikke leuk samen. Ik kan zien dat beide konijnen er gelukkiger van zijn geworden.
In de bijlage zitten nog twee leuke foto’s van ze.
Bedankt!

Groetjes,

Nomi Annelot en Libelle

Hallo,

 Het gaat goed met de dames konijn! Ze zijn absoluut nog bezig om te wennen maar ik kan per dag al merken dat ze rustiger worden. Ze zijn allebei nieuwsgierig en hebben ook allebei een ander karakter, erg leuk. Ik mag wel uitkijken dat ik nog iets gedaan krijg, zo leuk vind ik het om naar ze te gaan zitten kijken!

 Bijgaand een aantal foto's.

 Ze liggen nu uit te rusten van alle indrukken.

gr Inger en de damesMick

Hoihoi

 Ik wil even laten weten dat het heel goed gaat met Mick ze hebben elkaar gevonden. 

 Groetjes Dinges

Beste Marian,

 We willen even laten weten dat het heel goed gaat met de cavia die we vorig weekend bij je opgehaald hebben.

Ze is al goed gewend en kan het prima vinden met onze dame Yoshi. Af en toe gepiep om het lekkerste stukje eten, maar dat hoort erbij. 

Ze snapte eerst het trapje niet in het caviahok, maar ondertussen kan ze ook naar boven. We zijn erg blij met haar, ze is ontzettend nieuwsgierig en voor een cavia niet bang. Ze komt naar je toe en door de doorzichtige wand van het hok kan je neusje-neusje met haar doen. 

Hierbij wat fotos van haar. We hebben haar een andere naam gegeven dan Dinges. Ze heet nu Laefa, wat IJslands is voor 'gekkie', dit vonden we direct bij haar passen. 

 Groetjes, 

 

Idske en Marikacavia,s

20-06-18

Hallo!

Ik heb wat foto's gemaakt van de cavia's die ik overgenomen heb van de stichting. Ik weet alleen nog dat de bruine toen dicky heette. Het gaat goed met ze en gelukkig voelen ze zich steeds meer op hun gemak. Bij mooi weer mogen ze naar buiten!

 

 

Groetjes van onsRoos

5-4-18 We hebben haar babs genoemd ...vandaag is het echt niet verkeerd gegaan  ging best goed blitzy en babs zijn nog wel  aan het aftasten wie de baas word maar bij elkaar rijden is het ook gebleven ...heb ze 4 keer een half uurtje bij elkaar gehad en nu zitten ze gescheiden morgen weer een nieuwe dag met ook beter weer.

 

8-4-18 Gaat super goed heb ze al 2 nachten samen in het hok ...overdag rennen ze leuk samen alleen is babs snel moe en gaat ze in het hok liggen ..ze laten elkaar mooi met rust ook qua rijden op elkaar dus ze accepteren elkaar tot  nu toe ...had niet verwacht dat het zo snel zo goed zou gaan... roos zat vanmiddag blitzy helemaal af te likken op zijn koppie...

 

Fijne zonnige zondag gewenst gr Jessica 

 Ollie

Ook gerbil Ollie heeft een fijn thuis gevonden.Snoopy en Fluffy

Hallo Marian,

Hierbij wat foto's van de konijnen. Het gaat heel goed. De konijnen kunnen de hele dag in de keuken rondlopen. De grijze is erg nieuwsgierig en probeert je regelmatig achterna te lopen. De zwarte komt niet vaak uit de kooi. Als ik een avondje thuis ben mogen ze mee de woonkamer in. Ze gaan dan op onderzoek, springen bij mij op de bank of gaan lekker liggen onder de salontafel. Geaaid worden vinden ze niet fijn, dan gaan ze meteen weg. Ze zijn goed zindelijk en doen hun behoefte in het toilet. Andijvie vinden ze heerlijk.

Groetjes, MaikeEgbert

De hamster Egbert heeft een thuis gevonden.Sam

Sam doet het heel goed. Een dagje wennen aan onze Saartje en ze kunnen het nu al super goed met elkaar vinden.Pieter

Beste Marian, 

Zoals beloofd hierbij een paar foto's van Pieter met zijn nieuwe maatje Pleun. Het heeft even geduurd want ze waren zeker niet direct vriendjes. Pieter was ernstig 
onder de indruk van mijn nogal dominante dame en had het in eerste instantie zwaar te verduren. Daarom heb ik ze een week lang op neutraal terrein aan elkaar 
laten wennen (in mijn schuur). Toen dat goed ging eindelijk samen in het hok. Daar vond Pleun het nodig om nogmaals de rangorde te bevestigen door Pieter regelmatig 
door het hok heen te jagen en hem in zijn kont te bijten. Maar nu gaat het gelukkig heel goed met ze, ze zijn duidelijk happy met elkaar. Eten uit 1 bakje en 
likken elkaar regelmatig. Helemaal goed gekomen dus! En Pieter is een erg leuk konijn, dus we zijn blij met hem! 

Bedankt! 

Hartelijke groeten, 
Ingrid Bos Bert en Ernie

Hallo,

Ernie en Bert zijn goed gearriveerd in Lettele.

Ze verstoppen zich zelfs niet echt. Wat wel kan als ze dat zouden willen.

Ze zijn wat mij betreft niet schuw. Ze laten zich fijn oppakken, als je het karakter van een cavia kent tenminste.

Dat ga ik de kinderen leren.

Bijgevoegd enkele foto's.

Hartelijke groet,

Jeanny Rouwet

Kinderopvang Nanny Steph

 

LetteleHihi

Hallo, 
Afgelopen zondag hebben we Hihi opgehaald. 
Hij woont nu samen met Imke, en het gaat erg goed met hem.
Imke accepteerde Hihi eigenlijk gelijk.
Hihi gaat voortaan als Tibbe door het leven. 

 Robin en Puck

Vandaag heb ik ze voor het eerst uit de kooi gehaald en bij mijn vriend op schoot gezet met een dekentje. Ze waren al steeds wat nieuwsgieriger geworden. Puk, nu Fudge, vindt het echt niet leuk om gepakt te worden nog. Robin, nu Bucky, is de dappere van het stel en kwam vandaag zelf naar me toe en op mijn schouder! Hij deed ook al een wasje bij ons, dus dat is ook een goed teken. Ik stuur je wat foto's toe.Snowy

Hallo Marian,
Zoals beloofd een update van dwerghamster Snowy. Hij is nu iets meer dan 2 weken bij ons, het is een lief, tam hamstertje die van appeltjes en zonnepitten houdt. Rennen door tunnels van wc rollen doet hij het liefst!! Maar ook rusten in zijn huisje, hij komt naar buiten als we hem roepen (en als hij iets lekkers ruikt:)
We hopen dat al je (knaag)dieren een goed thuis vinden!
Beste wensen voor 2018 en ga door met je goede werk!!
Groetjes,
Marta

 
Willem

Goedemiddag,

Het gaat prima. Floor heeft het initiatief stevig in handen maar het is duidelijk dat ze hem leuk vindt. Ze gaat sinds gisteren al dicht tegen hem aan liggen zoals je op de foto ziet.

Hij is ook best temperamentvol dus het ging er eergisteren heftig aan toe. Nooit fijn om te zien, maar het waren steeds korte periodes en ik heb er vertrouwen in dat ze er samen uit gaan komen.

Hij is vandaag al veel meer ontspannen en is alles aan het verkennen. Ze zijn minder druk met elkaar bezig, er komt al rust in.

Morgen gaan ze weer de tuin in.

Groeten en heel veel goeds geweest voor het nieuwe jaar!

 

Dorine en IsabelBrownie

Ook Brownie heeft een thuis gevonden en geniet van een wandeling door de sneeuw.Knabbel

Hoi Marian,  
Volgens mij gaat het goed met Knabbel! Ze hebben niet gevochten wel veel achter elkaar aan gezeten. Knabbel bleef eerst bovenin het hok zitten maar sinds vanochtend
ook samen in de ren beneden. Hij moest ook echt nog een beetje wennen en bijkomen denk ik! Ze wassen elkaar ook. Denk dat het helemaal goed komt!  
Bedankt en groetjes, Hedwig  Marvin

Ook Marvin heeft een fijn thuis gevonden.Kiko

Beste Marian,

 Hierbij een (wat overbelichte) foto van Kiko, die nu Oleg (liefkozend ook wel Ollie) genoemd wordt.

Hij is nu bijna twee weken bij mij en het gaat erg goed met hem! Hij is lekker actief en vaak druk in de weer met papiertjes verslepen en kapot knagen om een nestje mee te bouwen. Ook rent hij veel in zijn looprad, knabbelt aan zijn knaagstok of is aan het hamsteren, maar hij is daarnaast niet te beroerd om af en toe even lekker bij mij te komen zitten. Hij laat zich vrij gemakkelijk oppakken en bijt inderdaad helemaal niet! Oleg heeft een kooi met twee verdiepingen en daarbij (bijna) altijd toegang tot een grote zelfgemaakte ren. In de ren kan hij lekker klimmen, rennen en door een hamstertunnel kruipen (al knaagt hij deze laatste liever kapot😉). Ik ben in ieder geval heel blij met Oleg en ik denk dat hij andersom ook blij is met zijn nieuwe thuis. Hij komt in ieder geval over als een tevreden hamster!

 Hopelijk vinden de andere herplaatsers via jou ook snel een nieuw en prettig thuis!

 Groetjes Judith

 Joris

Beide konijnen hebben een lief karakter en de koppeling ging er vrij rustig aan toe. Binnen anderhalf uur lagen ze al tegen elkaar aan uit te rusten.

 

Over een paar dagen krijgen ze een groter hok, met meer bewegingsvrijheid en dan gaan ze samenwonen. Dan kunnen ze elkaar echt leren kennen, zonder pottenkijkers, zoals nu in de woonkamer;).Fluffy

01-10-17

Fluffy heeft het hier erg naar zijn zin met zijn nieuwe vriendinnetje Bunny.
Ze spelen leuk met elkaar, maar als ze moe zijn gaan ze er samen lekker bij liggen.
Hij eet hier behoorijk veel vooral het hooi en de  verse wilgentakken vallen in de smaak.
Fluffy is een erg lief konijn die van HEEL veel aandacht houdt! Bunny en ik zorgen er voor dat hij dit krijgt.

Ik wil je bedanken voor de hulp die je mij en Bunny hebt gegeven. Nog veel succes met je opvang.

Groetjes Isa

 


 Snuffie

Goedemiddag,

 Ik heb Snuffie gisteren de hele dag apart van Mambo gehouden. 

 Vandaag was het dan zover... op een neutrale plek hebben ze voor de eerste keer contact gehad. Eerst op elkaar rijden, vertellen wie er hier de baas wordt. En daarna lekker languit naast elkaar, en tegen elkaar aan, lekker relaxen. Er kan nog vanalles gebeuren. Maar tot nu toe gaat het erg goed. 

 Zie foto's.

 Groetjes,

 Gucci

01-09-17

Beste Marian,

 

Het is al weer even geleden dat we Gucci bij je ophaalden. Gelukkig heeft Gucci het, na twee mislukte herplaatsingen, bij ons prima naar haar zin. Het lijkt er op dat ze samen met Bugs genoeg ruimte heeft om af en toe even afstand van elkaar te nemen, terwijl ze elkaar ook vaak genoeg opzoeken. Gucci wil alleen absoluut nog niet geaaid worden; zodra je in de buurt komt rent ze weg. Waarschijnlijk is ze bang om weer in een hokje gestopt te worden. Bugs is duidelijk blij dat hij een vriendinnetje heeft!

We hebben een paar foto’s bijgesloten van de twee konijntjes samen.

 

Veel succes met de opvang!Charlie

Zoals belooft even een berichtje en foto over konijn Charlie.

Ze heeft het erg naar d'r zin en is al grote vrienden met konijn Wally. Ook haar andere huisgenoten , 5 kippen en een haan, vind ze geen probleem. Voor de rest vult ze haar dagen met het graven van tunnels en lekker luieren langs Wally.

 

 

Groeten Ester Koos en de muisjes

Hierbij wat leuke foto's van Koos en de muizen. Het gaat super met ze! Al hebben de muizen soms even mot met elkaar. Koos is heel druk met hamsteren en het verbouwen van zijn huisjes.

 

 

Groetjes Melissa Stippel en Wijntje

31-07-17

Hai  !

 

We hebben inmiddels een gezellig drietal in de tuin, de rollen wisselen wat hier en daar maar al met al hebben ze het allemaal gezellig en kan iedereen met iedereen opschieten.

 

Ik doe je hierbij een paar fotoos toekomen

 

:

 

 

 

 

 kimono en pip

Goedemiddag,

 

Alweer een tijdje geleden hebben wij Morrie (toen nog Kimono) en Pip bij u mogen ophalen. Na een week ging de introductie van start. De introductie ging zo vlekkeloos met onze ratjes dat ze binnen twee dagen zonder morren bij elkaar in de grote kooi konden. Super fijn. Ondertussen komen ze elke dag uit de kooi in de avond om lekker los te lopen (soms wel een paar uur) en worden ze overdag ook vaak even geaaid of opgepakt als ik thuis ben.

 

Pip ontwikkelt zich toch een tenenbijter hihi en ze houdt van graven in onze plantenbak haha Ze is altijd vrolijk met haar staartje in de lucht huppelt ze door onze huiskamer.

Morrie was vooral heel erg bang en vluchtte vaak weg. Nu is ze het oppakken al meer gewend en laatst liep ze uit zichzelf bij mij op mijn arm naar mijn schouder. Ze is altijd erg nieuwsgierig en een echte etensverzamelaar. We zijn echt verliefd op haar koppie.

 

We zijn echt heel blij met ze en de andere ratjes ook. Heel erg bedankt dat we ze mochten komen ophalen 😃

 

Bijgevoegd een aantal foto's van toen ze net hier kwamen en in de koppeling en net na de koppeling in de grote kooi. 

 

 

Met vriendelijke groet,ixje

Mijn excuses voor mijn late mail.
De adoptie met Ixje verloopt hartstikke goed! Ze is n stuk minder verlegen bij mij. Fluit vaak om eten. Duwt Muis ook nog wel eens aan de kant. 
Ixje heet nu Tonks. Ze is bij mij nu al 50 gram aangekomen!Tommy

Ook Tommy heeft het erg naar zijn zin in het nieuwe tehuis, kan ik me voorstellen met zo.n knappe vriendin.Elsa en vriend Kaya

Elsa heeft het erg naar haar zin bij haar nieuwe vriendje.

 

Update 15-12-17:

Hi Marian. Even een foto om te laten zien hoe goed dat het met haar gaat. Ze is helemaal in love met haar huisgenoot die ik destijds al had. Huppelen heerlijk rond in een onwijs groot hok met ren! Ze is inmiddels ook wat afgevallen wat wel nodig was en nu goed in vorm. Der eigen schoonmaken van 'achter' gaat al stukken beter! Liefs Lisanne 😊

 

 Olle en Jopie

Ook Olle en Jopie hebben een nieuw thuis gekregen. met recht "a room with a vieuw".Snoepie en Droppie

Dag Marian,

ik wilde je laten weten dat het goed gaat met Snoepie en Droppie. De eerste dag was moeilijk voor ze. Onze konijnen Aafje en Chaz vonden het maar niets dat ze er bij kwamen maar na een week zijn ze geaccepteerd al worden ze nog wel steeds op hun plaats gewezen. Hier wat foto's van ze in hun nieuwe hok.

 Fluffy en Pluisje

Ook Fluffy en Pluisje hebben het erg naar hun zin in hun nieuwe onderkomen.