Ingekomen post

Op deze pagina worden berichten en/of foto's geplaatst (geen filmpjes) die we krijgen van mensen die een dier uit onze opvang een nieuw thuis hebben gegeven.


Fien

Even een berichtje van Fien! Het ging gelijk al goed samen met Tom. Ze rennen al lekker door heel de tuin heen en wanneer ze opgehokt moeten worden komen ze al samen aanrennen. Ze zitten al heerlijk t kroelen en tegen elkaar aan! Wel moet ze nog wennen aan onze hond en katten maar dat gaat al steeds beter.

Sorry de foto is een beetje onduidelijk.

Bedankt voor dit lieve konijntje!

foto,s volgen nog 

 

 Flappie nu Suus

Ben al erg aan haar gehecht en ze is vrolijk aan het rondrennen en aan het ontdekken.. 

 

ik houd je op de hoogte!Bob

Hoi Mirjam!

 

We zouden je nog laten weten hoe het met Bob gaat, en gelukkig kunnen we je melden dat het prima gaat met Bob :-)

Hij heeft z'n plekje gevonden en heeft het prima naar zijn zin met onze twee dames.

Af en toe is hij even dominant, maar als het een van de dames teveel wordt zetten ze hem op z'n plek.

Verder is hij een stuk minder bang geworden (nog wel wat hoor), maar hij durft inmiddels redelijk wat dingen uit de hand te eten en/of aan te pakken.

Al met al hebben wij er een hele leuke cavia bij gekregen.

 

In de bijlage vind je een paar foto's van de groep met z'n drieën. Nogmaals heel erg bedankt voor deze leuke cavia!

 

Met vriendelijke groet,

 

Anne en JasperOlly en Pip

Hoi Marian,

 Hierbij een foto van Olly en Pip in de ren. 

Ze hebben het hier ondertussen helemaal naar hun zin. 

Sinds een paar dagen durven ze ook allebei het trappetje op naar het nachthok en vermaken zich daar prima samen!

 Groetjes, BiancaTommy

Hallo Marian,

 Hierbij een update over Tommy.

Tommy is een rustig konijn en was lief tegenover ons konijn, Fien. De ontmoeting verliep onderzoekend en een beetje onwennig. Fien was vooral in het begin wat angstig, maar nu we een dag verder zijn verloopt het goed. Ze liggen samen en Fien is weer tot rust gekomen.

 Bedankt en ik zal het laten weten als de situatie toch anders wordt.

 

 

Groetjes Ellen Juno

Tot nu toe gaat het heel goed tussen Juno en Rudy. Foto,s komen nog.Jip en Flappie

Ook deze 2 hebben een fijn thuis gevondenMinie

Beste Marian,

 

Bij deze zoals beloof wat kiekjes van Mini. Het gaat hartstikke goed en zitten al regelmatig dicht bij elkaar. Ik denk dat zij een gelukkig koppeltje gaan worden.

 

 

Groetjes John & Linda.Nijntje

Het is in 1 avond super goed gegaan ze mogen los lopen in huis maar ze willen naast elkaar in een veel te klein hokje liggen knuffelen.Kiki en Vlerkie

gaat heel goed met kiki en vlekje 

gr. GerrieOlaf

Hallo Marian, 

Even een korte update over Olaf. Hij is al aardig gewend. Hij geniet van alle aandacht en rent lekker rond in huis. Met het koppelen gaat het best goed. Liz vindt het wel erg spannend maar ik zie elke dag vooruitgang. Als ze echt bij elkaar wonen zal ik het je opnieuw laten weten. Met natuurlijk foto's erbij. In de bijlage nu alvast ook wat foto's. Hartelijke groet, 

Miranda 

 

Vanaf nu woon ik samen met mijn vriendinnetje Liz. We hebben het heel leuk samen en wonen in een groot verblijf zelfs met een zandbakje (kattenbak met zand). Liz en ik mogen heel vaak loslopen en dat vind ik geweldig. Ik ren dan zo hard ik kan. Voor Liz en mijn nieuwe baasje ben ik erg lief, ik geef ze veel likjes. Liz en ik liggen vaak samen gezellig in een huisje tegen elkaar.

Tijdens het kammen ben ik wat minder blij. Vooral onder mijn kin vind ik dat vervelend. Soms zet ik mijn tanden in de hand van mijn baasje. Niet echt hard maar ik laat haar wel even weten dat ik het niet leuk vind. Ze is er niet van onder de indruk. 

Mijn baasje geeft me veel aandacht en regelmatig wordt ik geaaid en geknuffeld. Heel fijn vind ik dat. 

Ik hoop dat mijn vorige baasje(s) ook lezen dat het goed met me gaat.

Marian bedankt voor al je goede zorgen!

Een dikke knuffel en kus 

 

van Olaf  

 Bunny en Pluisje

Hoi, 

 Het gaat supergoed met Bunny. De kinderen zijn er gek mee. Maar het allerbelangrijkste is dat pluisje en Bunny het heel goed samen kunnen vinden. Ze hebben goed aan elkaar kunnen wennen en nu zijn ze heerlijk samen! Zo schattig!!

 Groetjes Mirjam 

 Flappie

Hoi Marian,  een tijdje geleden heb ik Flappie geadopteerd.  Ik zou je nog even laten weten hoe het gaat. Nou heel goed. Samen met onze Flappie en de kippen heeft ze het prima naar de zinMila

Hallo Marjan,

 Vorige week hebben we Mila bij jou opgehaald.  Ik wilde je even laten weten dat het prima met haar gaat.  

We hebben haar 3 dagen apart van ons rammetje Stewie gehouden (gecastreerd), daarna het tussenschot verwijderd en na een uurtje hadden ze elkaar gevonden.  Ze zitten inmiddels gezellig naast elkaar in het hok.

 Ook is ze al even buiten geweest, en ook de tuin van de buren heeft ze al even gecheckt…. Het is een ondernemende dame die zeer nieuwsgierig is.  Het schuwe wat we als boodschap hadden meegekregen hebben we nog niet echt ontdekt.  Zelfs in de tuin zoekt ze ons op, ze komt gewoon onder mijn stoel zitten als ik rustig ben.

 

Dank voor je bemiddeling.

 Hartelijke groet,

 

Hans, Monique Mick en NassimFlopje

Beste Marian,

Het gaat super goed met Flopje en Luna samen!
De eerste 2 dagen hebben we ze een aantal keer samen gezet op neutraal terrein, de dagen daarop volgend zaten ze gedurende de hele dag samen in hun ren. Sinds een halve week zitten ze volledig bij elkaar!
Ze hebben niet gevochten en liggen altijd lekker samen tegen elkaar aan! Dus ik denk dat het een top match is.

Vriendelijke groetjes,

Sammy en Luc. Junior (en Wipstaart)

Hallo Marian.

 Hier alles goed.

Junior en wipstaart gaat heel goed en liggen vaak heerlijk bij elkaar. Het rijden wordt ook minder Vechten gelukkig niet.

 Groetjes floor

 Pippa en Saartje

Hallo,

Een paar weken geleden zijn Pippa en Saartje bij ons komen wonen. Het gaat goed met de konijntjes. Ze moesten even wennen aan de nieuwe omgeving, maar voelen zich steeds meer thuis. Ze zijn erg nieuwsgierig (vooral saartje!)

Ze vinden het heerlijk om flink te graven in de ren, maar liggen vaak ook lekker tegen elkaar aan te luieren.

We genieten van deze leuke beestjes.

Groetjes Judith Scotty

Wij hebben Scotty van u overgenomen en hij maakt het heel goed hier. Ze wassen elkaar al en zitten samen in een hok. Er is geen sprake geweest van een gevecht.

 We hebben u beloofd een foto te sturen. 

 Vriendelijke groet,

 Sneeuwvlokje en Witje

Hallo Marian,

 De konijntjes zijn nu ruim een week bij ons en het zijn zulke leuke en lieve beestjes :-)

De eerste paar dagen schrokken ze overal van; van de deur die openging, als ik het hok open deed of als je te dichtbij kwam.

Maar nu staan ze samen steeds te wachten, zo schattig! Ook liggen ze heerlijk languit op en over elkaar in het hok.

Elke ochtend krijgen ze een klein stukje wortel, dat vinden ze heerlijk, en het voer eten ze gezellig samen uit de voerbak.

En ze vinden het heerlijk samen hard door het hok te rennen.

We genieten enorm van ze!

 Heel erg bedankt voor deze twee leuke konijntjes.

Groetjes,Manna

 loesje

Na enkele mislukte koppelingen en het weer verliezen van haar thuis heeft Loesje nu eindelijk haar man, Pieppiep, en thuis gevonden. Pino

Pino heeft het erg naar zijn zinpickels en pebbels

De meiden heten nu soesje en lotje. Ze hebben het erg naar hun zin met de gecastreerde vriend.

 

Vriendelijke groet,  fam.

 

Van Espelo Pip en Puk

De meiskes hebben een fijn thuis gevonden.Sushi

Hallo Marian,

Hamster "Sushi" is nu enkele weken in zijn nieuwe huis en heeft het volgens mij naar zijn zin. 

Het is een leuk, beweeglijk hamstertje, dus als hij wakker is heb je altijd wat te kijken. Hij rent graag in zijn radje maar komt ook op je hand zitten. We zijn er heel blij mee!!

 

 

hartelijke groeten en succes met je goede werk!!Pieter

Hi!

 

Ik zou nog foto's sturen van Pietertje zodra hij wat meer thuis is. Ik vergeet ze steeds op te sturen! Hij heeft het volgens mij prima naar zijn zin, ziet er goed uit en is dagelijks bezig met graven/eten/in zijn rad lopen. Gezellig en fijn om voor hem te kunnen zorgen!Flap

Hallo Marian,

 We zijn inmiddels 3 weken verder en Flap, die nu Polly heet, is al aardig gewend en ze kan sinds deze week ook met haar nieuwe maatje Pip de hele dag in één kooi zitten.

Het had wel wat voeten in de aarde want Polly is een pittige tante. Pip daarentegen is de goedheid zelve dus voor hem was het ook wennen nadat zijn lieve vriendinnetje er niet meer was.

Polly geniet erg van alle aandacht die ze hier krijgt. Het wordt zelfs nog een schootkonijntje dat echt de gezelligheid opzoekt.

Kortom: het is een prima match geworden!

 Groeten uit Arnhem!

 Flip

Even een update over Flip.
Gisterenochtend vroeg begonnen met koppelen op neutraal terrein. Na even achter elkaar gerend te hebben. Lagen ze al snel naast elkaar, likte elkaar en aten ze ook van dezelfde wortel.
Ik dacht in de middag ik waag het erop ik zet ze in het schoongemaakte hok/ ren van Sushi. Sushi vond dit geen goed idee en joeg Flip door het hok. Dit even aangekeken maar ze bleef jagen. Ze opnieuw samen in de bijkeuken gezet, waar het weer goed ging. Met deze ervaring ze samen, apart van elkaar met een stuk gaas er tussen terug gezet in de ren. Daar hebben ze de hele avond en vanochtend naast het gaas gelegen en gegeten. Vanmiddag opnieuw een paar uur in de bijkeuken. Dit ging goed, weer samen gegeten, naast elkaar gelegen en aan elkaar gelikt. Nu liggen ze weer zij aan zij gescheiden door het gaas in de ren. Ik ben morgen vrij. Morgenvroeg gaan ze weer samen in de bijkeuken voor een paar uur. Dan wil ik het hok opnieuw schoonmaken en ze bij elkaar zetten, kijken hoe het dan gaat.
Tot zover groetjes Cinderella 

 

Wij zeggen missie geslaagd, Flip en Sushi zijn een setje!

Op neutraal terrein ging het gelijk heel erg goed met ze. Sushi vond het wel even lastig om haar hok en ren met Flip te delen. Sinds een paar dagen zitten ze dag en nacht samen. Ondanks dat het hier nu vriest ( -8) liggen ze lekker buiten in de ren. Dicht tegen elkaar aan terwijl het nachthok lekker warm vol stro zit. Ze houden elkaar wel warm!

Weer een konijn op een goed plekje, bedankt voor je goede zorgen voor Flip.

 -Bram

Ha Marjan,

 Het gaat goed met Bram. Er is niet gevochten en heel weinig achter elkaar aan gejaagd. Mijn konijntje Nova was zowiezo veel te snel voor Bram dus hij gaf het vrij snel op 😊

Nova is slechts 2 plukjes haar kwijtgeraakt dus ik denk dat het wel goed gaat komen. Ze willen alleen nog niet samen het nachthok delen dus ik heb extra voer, water en stro/hooi onder het hok gezet. Koud zullen ze het niet krijgen met deze temperaturen.

 Zeg maar tegen de vorige baasjes van Bram dat we goed voor hem zullen zorgen!

 Ik hou je op de hoogte.

 Groetjes

 Billie

Hallo Marian.

 Een paar leuke foto's van Billie. Het gaat super met hem en hij is zo lief. Pukkie en hij zitten al samen en zijn heel lief met elkaar. Het kleine kipje zit er vaak bij. Lief zo samen he?

 Groetjes uit Eibergen 

 Ziva

Dag Marian,

 Een tweede update over de koppeling van Ziva en Milo. Ik heb ze 1 januari samen in het buitenhok gezet en dat ging meteen goed.

Ze eten samen, ze slapen samen. Alleen de eerste paar uur in de koppelren hebben ze even gestoeid maar daarna waren ze rustig. 

Kleine Ziva rent de hele dag rondjes en maakt veel binkies. Hij is  geen moment meer bijterig/ agressief geweest. Ik kan hem aaien en oppakken. Hij vindt het allemaal prima. 

In de bijlage heb ik wat foto's wat Ziva en Milo. Het is wat lastig om goede foto's te maken van Ziva, want het is een druk mannetje.

 Groetjes,

 max

Gaat goed hier
Max is ook al in het hol onder de grond geweest maar vindt graven nog een beetje raarPip

Hallo Marian,

 

Pip mag blijven! Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar sinds 2e kerstdag wonen ze samen en sinds gisteren is het ook echt helemaal rustig. Ze spelen de hele dag samen en liggen 's avonds lekker te knuffelen. Pip is helemaal uit haar schulp gekropen en mijn Dino is van een afstandelijk konijntje naar een dikke knuffelkont gegaan (ook naar mij toe). Twee zeer gelukkige konijntjes :)

Dankje voor het advies en het proefwonen. Geweldig dat je dit doet voor alle diertjes!

 

 

Groetjes VeraZiva

Dag Marian,

 

Even een update over Ziva en Milo. Het gaat echt ontzettend goed. Ziva vond Milo meteen razend interessant en begon te huppelen door de koppelren. Milo moet nog even wennen aan een nieuw mannetje en rent nog weg als die te dicht bij komt. Zojuist heb  ik ze wat andijvie gegeven en daar hebben ze samen van gegeten zonder problemen. Kleine Ziva lijkt helemaal in zijn hum en is alleen maar aan het spelen en huppelen. Het is nu wat donker om foto’s te maken maar die zal ik je nog toesturen! 

 

Groetjes, TessaSunny nu Pinka

Hallo Marian,

Wij wensen u en alle opvangdiertjes een fijne kerst en een mooi 2019!

Pinka kreeg dit jaar voor Kerst een mooi hamsterhuis met veel ruimte, speelgoed en lekkere slaapplekjes. We hopen nog lang haar te genieten!

 

Liefs,DoloresTibi

Beste Marianne,

 Tot nu toe lijkt het prima te gaan met Tibi...hij vindt ons konijn wel leuk geloof ik! In het begin zat er steeds 1 boven en 1 onder in het hok en negeerden ze elkaar...sinds zondag doe ik ze elke dag een paar uurtjes verplicht samen beneden en na wat geren achter elkaar zaten ze samen te eten en elkaar zelfs te wassen!

 Groetjes van Femke 

 Dotje

Het gaat gelukkig goed. Spannend was het wel. Ze waren beiden bezig met een plek te veroveren, dat is nu gelukt. Dotje geeft al een paar keer aan een tuigje in de tuin gelopen, dat vind ze eng maar wel leuk. 's ochtends komen ze samen naar me toe rennen en willen ze even geknuffeld worden (EN natuurlijk kijken of ik iets lekkers bij me heb)! ze verbouwen graag samen het hok. wc en bakjes op de kop en naar beneden gegooid...Knabbel en Foefie

Hi Marian,

We hadden je nog wat foto's van Knabbel en Foefie beloofd. Hier een paar plaatjes van een avontuur in de tuin. ;)
Ze moesten even wennen en hebben zelfs een keertje ruzie gemaakt. Foefie vond het allemaal maar een beetje eng de eerste twee dagen, maar nu is dat allemaal voorbij en is ze lekker mijn planten aan het uitgraven (best knap met die dikke billen, de plantenbak is maar klein).
Wij vinden het heel gezellig met ze. Ze laten zich zelfs al uit de hand voeren en heel soms een beetje aaien.
Nogmaals bedankt!Lucky nu Bobbie

En hier dan de foto's.

We hebben er wel even wat moeite voor moeten doen, maar het resultaat is twee blije konijnen. We hebben ze geleidelijk aan elkaar laten wennen in de schuur.

Inmiddels lopen ze gezellig samen in de tuin. We hebben ze 's nachts nog niet bij elkaar maar we zijn van plan om dat komend weekend te gaan proberen. Dan kunnen ze daarna definitief bij elkaar. 

 

Met vriendelijke groet,