Ingekomen post

Op deze pagina worden berichten en/of foto's geplaatst (geen filmpjes) die we krijgen van mensen die een dier uit onze opvang een nieuw thuis hebben gegeven.


Storm en Fluffy

Net wat meer dan een maand geleden heb ik bij jouw Storm en Fluffy geadopteerd. Ik wou je even laten weten dat het heel goed met ze gaat. Ze zijn super nieuwgierig, halen graag wat streken uit maar zijn vooral heel lief. Ik geniet volop van ze en volgens mij genieten zij van hun ruime verblijf, lekkers en knuffels. 

Ik heb twee foto's toegevoegd. 1 met hun alle twee die lekker aan het relaxen zijn op hun persoonlijke veranda, hun favoriete plek. En de 2e foto komen ze kijken wat ik nou toch doe met die telefoon in mijn handen ūüėÄ.¬†

 

Fijne dagen gewenst,

 

Groetjes,Bobbie

Bobbie de hangoor dame woonde in een groepje maar was eigenlijk niet zo happy en werd vaak weg gejaagd door een andere dame. Toen er zich iemand melde die een voedster zocht heb ik haar toch laten gaan. Binnen een uur was ze daar zo gelukkig met alle aandacht en haar eigen man....Puck en Rose

Deze 2 lieverd hebben een super ruimte gevonden en hebben het erg naar hun zin in hun nieuwe thuisMuis

Kleine muis (nu Frodo) voelt zich al helemaal thuis, hij is heel vrolijk en energievol, is gek op graven en rollen in zijn zandbak en begint steeds minder bang te worden¬†ūü•į

 

 Delphi, Nala en Emma

Soms komt de gouden plek voorbij. met diamanten randje. De toch al oudere konijnen Delphi en Nala mochten verhuizen naar een zeer ruime plek waar al 2 cavia,s liepen en omdat Emma zo lief is mocht zij ook mee. Duimen dat deze 3 elkaar zouden accepteren en ook de cavia,s........Nou het gaat dus geweldig goed. Ik blij...mensen blij en het voornaamste....3 konijnen dolblij.Ed

Hoi Marian,

We zijn helemaal dol op Edje...

Hij is zoooo lief. Hij komt gezellig bij ons aan de bartafel met vrienden en loopt naar iedereen toe , knuffelt, vindt de hondjes leuk, laat zich kammen/ knippen,  gaat goed met Saartje... Ben helemaal weg van m en hoop dat we nog paar jaar van m mogen genieten!!

 Groetjes Esther 

 Nibbles

Hoi Stichting Klein Geluk,

 Even een berichtje over Nibbels. Het gaat heet goed met Nibbels, ze heeft echt een maatje aan onze Kikker. Ze eet graag van de blaadjes honzepollen die we voor haar plukken en de restjes sla uit eigen tuin zijn ook favoriet. Bij deze een foto van beide.

 Bo

Bo heeft een fijn thuis gevondenMunch

Hoi Marian,

Munch heeft inmiddels haar nieuwe verblijf ge√Įnspecteerd en is er volgens mij erg blij mee.

Groeten, Scarlett 

 Silver

Hoi hallo, 

 

Hierbij een update over de avonturen van Silver. Nadat hij eerst een plekje kreeg in de berging om te acclimatiseren aan de temperatuur en om kruisbestuiving van zijn schurft te voorkomen, ging hij al snel op pad om zijn nieuwe omgeving te ontdekken.  

We zagen een nieuwsgierig en vrolijk konijntje dat alles interessant vond maar mensen ook wel wat eng vond. 

 

Na een paar dagen heeft hij voor het eerst kennis gemaakt met zijn mogelijke huisgenoten,  3 andere kleurdwergen. Hij werd direct hartelijk onthaald door deze kanjers.  Voor Silver was dit iets te veel van het goede. Hij wilde wel maar wist niet goed wat hij ermee aan moest. Met hulp leerde hij steeds iets meer te vertrouwen en kon hij steeds iets meer aansluiten bij de andere konijnen.  (2 voedsters en een gecastreerd mannetje). 

 

Na weer een paar dagen durfde hij al steeds meer in dezelfde buurt van de andere te gaan liggen.  Hierbij maakte ons eigen mannetje wel duidelijk dat hij de baas was, Silver heeft dit vrijwel direct geaccepteerd. Wat maakte dat de mannen steeds dichterbij elkaar durfde te gaan liggen.  

 

Wanneer Silver, inmiddels omgedoopt tot Dave, op avontuur door het huis ging en de weg kwijt was, kwamen de andere drie hem weer ophalen. Zij houden hem in de gaten en zoeken hem ook steeds op. We zien dat Dave nu ook de anderen uit zichzelf durft op te zoeken.

Inmiddels slapen ze al een paar dagen samen en zetten ze samen het huis lekker op hun kop.

Nu na 9 dagen is hij niet meer weg te denken uit de groep en het gezin. Hij is zo vrolijk en een echte kusjes gever. Hij geniet van de aandacht en hij lijkt menselijke aandacht steeds leuker te vinden.

 

Ik denk dat we kunnen spreken van een geslaagde koppeling.

 

 

Met vriendelijke groet,  Musti

Dag Marian,

¬†M√ľsti is inderdaad erg schuw, maar ook ontzettend nieuwsgierig. Hij komt al naar me toe om even te snuffelen, en we vinden het erg leuk om hem op avontuur te zien gaan tussen zn speeltjes en schuilhuisjes!

¬†Vanochtend hebben we een neutraal plekje gezocht in huis om Pluisje en M√ľsti kennis te laten maken (de tuin kan niet want dat is terratorium van Pluisje). Er vlogen uiteraard wat haren in het rond, maar al snel kwamen de eerste likjes en inmiddels liggen ze vredig naast elkaar een dutje te doen ‚̧ Dus dit is een goed begin, en hopelijk blijft het zo!

 Groetjes, Jessica en Jeroen

 grijsje en muis

Goedemiddag,

 Hier even een update van grijsje en muis.

Ze zien elkaar wel zitten! En wassen elkaar al goed. 

 Groetjes,

 

Lotte, grijsje en muis! Kruimel

Kruimeltje voelt zich al helemaal thuis. Heeft lekker geslapen in zijn nieuwe huisje en al lekker gespeeld met de kindjes. Wat een ongelofelijk lief, vriendelijk diertje is het toch!

 

En deze is écht tam, zo ok met op en in de hand zijn. Dat is echt leuk. Ze hebben vandaag al een hamster-parcours gebouwd, en Kruimeltje is super-behendig, en legt het parcours met 2 vingers in zijn neusje af!!

 

Dit stimuleert de kinderen tot nog meer creativiteit… zijn steeds aan het bedenken hoe ze het parcours leuker en uitgebreider kunnen maken voor Kruimeltje. 

En daarnaast mag Kruimeltje ook regelmatig in zijn nieuwe paleisje rusten…

 Puck

Beste Klein geluk,

 Wat fijn dat Puck bij onze Huub mag logeren. Ze hebben het vanaf dag 1 prima naar hun zin en zitten graag tegen elkaar. 

 Bedankt voor je hulp bij het vinden voor een nieuwe maatje voor Huub. 

 

 Karel

Ook deze hamster heeft een fijn thuis gekregen. Naam hier was Karel en nu Beverly....Snoopy

Hallo Marian,

 

Het gaat prima tussen Pieter en zijn nieuwe vriendin Snoopy! In het begin was het wel even wat aftasten en werden de avances van Pieter niet meteen gewaardeerd, maar inmiddels lijken ze elkaars gezelschap wel leuk te vinden. En ze zijn nog maar drie dagen bij elkaar dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit het begin is van een mooie vriendschap :-)

 

 

Hartelijke groeten, Brosje

Beste Marian,

¬†Even een update , met Brosje en Peppie gaat het goed samen. Ze moesten even aan elkaar wennen. Vooral in het hok, dat is immers al 4 jaar het domein van onze PeppieūüėČ. Maar ze beginnen steeds meer maatjes te worden.Ze huppelen lekker in onze tuin samen.Hierbij wat foto‚Äôs!

 

Succes met al het goede werk! En wij zijn blij met onze nieuwe aanwinst. Fijne feestdagen! En een dikke knuf van Brosje!Timo

Het gaat goed met timo, hij zit gezellig met willeke en zijn een leuk koppel.   groetjes tanjaLima en Oscar

Hoi Marjan;

Je ziet dat Oscar en Lima lekker de ruimte hebben om rond te huppelen.

Groetjes PetraPuk

Hoi Marian, 

 We hebben Puk anderhalve week geleden bij je opgehaald en gaat goed met haar. Ze lijkt goed te matchen met onze kleine Guus. Ze eten samen uit één voerbakje en zoeken elkaar vaak op. Ze is lekker actief, rent graag rondjes in de grote ren en graaft vaak in de zandbak, zoals je op de foto kan zien. Conclusie dus: ze mag blijven! Groeten, familie van Vorselen.

 Gysmo

Hallo,

 

Het gaat supergoed hier! De kleine dame Gysmo (we gaan haar nog een leukere naam geven) die we vorige week donderdag hebben gehaald, is vrienden geworden met onze Sydney. :-) :-) De eerste 2 dagen was ze nog bang en moest ze flink wennen, maar toch ging het aanpassen heel vlot. Dag 4 (zondag) waren ze al comfortabel met elkaar en brachten ze veel tijd door samen in de tuin en schuur. Nu met een week tijd kunnen ze zelfs in een kleine ruimte samen.

Dus deze dame blijft bij ons, hoera!

 Zie foto's. (Filmpjes zijn helaas te groot)

Nog hartelijk bedankt!

 

 

Groeten, Melody en Pim Babette

Beste Marian, 

 

Ik heb afgelopen woensdag Babette bij je opgehaald en ik wilde je even laten weten dat het heel goed gaat. Bobbie en zij vinden elkaar erg interessant en lopen steeds achter elkaar de tuin door. Missie geslaagd dus pluisje

Beste Marian,

 Even bijkomen van de autorit, de spanning en nieuwe geluiden. Stammie vindt het interessant! Ik houd je op de hoogte.

 2e bericht:

Pluisje lijkt het naar zijn zin te hebben hier. Het is een lief maar schuw beestje maar we merken dat hij steeds meer vertrouwen in ons krijgt. Ook de kennismaking tussen Stammie en Pluisje verloopt prima. Ze vechten niet gelukkig. Ze gaan wel in elkaars kooi zitten en ze snuffelen ook. Het lijkt erop dat Stammie er niet echt op zit wachten... we zien wel hoe t loopt.  Pluisje heeft inmiddels de route van de kooi naar de tuin gevonden en huppelt de hele dag een beetje rond en komt af en toe binnen voor een slokje. Het is een schattig beestje!

 

 

 

 Soul

Hoi Marian,

 Tot nu toe gaat alles goed met de konijnen! 

 

 

Groetjes Joah en Anne Pim

Hoi Marian, 

 Hierbij een update van Pim! Pim gaat momenteel door het leven als Muis, en hij lijkt zich prima te vermaken bij ons. Hij was erg bang in het begin, maar is in korte tijd gegroeid tot een nieuwsgierig dapper hamstertje welke rustig op je hand komt zitten voor een snoepje. Hij is dol op graven en haalt het liefst zijn hele bak overhoop, ook maakt hij overuren in zijn radje. Al met al een heerlijke hamster om in huis te hebben. We zijn heel erg blij met hem. 

 Groetjes, Sanne

 Snuffie

Voorlopig nog even apart maar de eerste indruk is erg goed.2 x skinny

Hoi Marian,

¬†Hierbij twee foto‚Äôs van ‚ÄėSnorretje‚Äô en ‚ÄėPebbles‚Äô. Ze doen het goed hoor! Beginnen nu lekker te wennen. Ze eten lekker uit de hand, en laten zich in hun hok ‚Äėaaien‚Äô. Wij vinden het gezellig dat ze er zijn!¬†

 witje

Goedemorgen,  

 Hier nog even een berichtje van ons over witje die we vorig jaar eind van het jaar bij u opgehaald hebben. Het gaat heel goed met hem.  Het is een heel leuk en lief konijntje. Inmiddels heeft hij er nu ook een vriendinnetje bij en daar is hij ook erg blij mee. 

 

 Tony en Choco

Ze hebben het erg naar hun zin. Jack

Jack heeft een fijn thuis gevondenBo

Hi Marian,

 Zoals beloofd hierbij nog even een update over Bo. De koppeling met Chanel verloopt redelijk rustig. Ook bij de eerste ontmoeting vielen ze elkaar niet aan en negeerden ze elkaar met name. Ik zet ze telkens overdag samen in een grote ren en ook dit gaat goed. Soms achtervolgen ze elkaar, maar andere momenten wassen ze elkaar of zitten ze tegen elkaar aan. Het lijkt gelukkig dus een match te zijn. 

 Groeten Madelon 

 Komijn

Hoi Marian,

 

Het gaat best goed met Komijn. Gisteren heeft zij een tijdje alleen in haar kooitje gezeten. Dolf en zij roken aan elkaar via het hek. Ik heb ze samen gelaten en ze vonden het beiden leuk! Hiervan is de foto.

Vandaag was Komijn minder blij met Dolfje, omdat hij steeds op haar wilde rijden. Ik heb ze samen los laten lopen in de woonkamer, zo kon Komijn weglopen als ze Dolf vervelend vond. Dolfje lijkt het jammer te vinden dat hij niet steeds bij haar kan zijn, maar hij zal moeten wennen aan het feit dat Komijn ook graag alleen is. Komijn lijkt niet erg bang te zijn, maar ze vind het niet fijn als ik haar oppak. Tot nu toe dus goede vorderingen. Wij verwachten dat het goed zal blijven gaan. Ik houd je op de hoogte. Groetjes Snuffie

Hallo,

 Bij deze nog even een berichtje uit Dodewaard en een bijbehorende foto van Snuffie.

De kennismaking met het witte mannetje verliep zeer soepel. Vanaf dag 1 zijn ze continu bij elkaar en genieten van de ruime ren.

 Met vriendelijke groet,

 Casper

Beste Marjan,

 Het gaat heel goed met Casper!

Haar nieuwe naam is Lizzy en de koppeling met Pluis is geslaagd. 

Zie de foto's. 

Ze is voor mij gelukkig ook niet meer zo bang, ze komt af en toe even kijken wat ik bij me heb. 

Ik ben heel blij dat we Lizzy een nieuw huisje hebben kunnen geven. En Pluis is ook weer blij met zijn nieuwe vriendin.

 

Nogmaals bedankt en heel veel succes met je opvang, je doet goed werk!

 

 

Groetjes uit Dwingeloo, Can

Hallo Marian,

 Na lang wachten hebben we van het weekend Can (inmiddels Cole) samen gezet met onze Ko. En dat was een groot succes! 

Het is een gezellig stelletje!

 Groetjes Corinne

 Witje

Hoi Marian,

 

Het gaat heel goed met Witje.

Afgelopen maandag leek het mis te gaan, vielen elkaar aan en lagen beide op de zij te vechten. Ik heb toen ingegrepen en heb ze nog een half uurtje bij elkaar gelaten. Ik heb ze toen gescheiden gehouden en ben elke dag de tijd gaan verlengen. Het ging elke dag beter. Witje maakte al vanaf de eerste dag Binky`s dus we hoopte echt dat er een klik zou komen. Ook van het trappetje in het hok maakte hij gelijk gebruik. 

Ons konijn Truusje rende vaak weg als hij wilde snuffen bij haar waardoor hij heen kans kreeg om kennis te maken. Afgelopen donderdagavond zaten ze voor het eerst samen in het hok zonder dat ze gescheiden zaten. We zagen donderdag avond net voor we gingen slapen dat Witje ons konijn Truusje aan het wassen was. Vrijdag zaten ze dan ook gezellig samen in het hok. Het is een match!

We hadden Witje beloofd dat als het goed ging en hij dus mocht blijven bij ons, dat hij een nieuwe naam zou krijgen wat staat voor een nieuw begin. Die heeft hij dus ook zeker verdiend. Hij heet nu Zorro

 

Groetjes Lucia en Angelique.

 

 Jackie

We hebben een match...gr. MarijeOlaf

ook nog wat leuke foto,s binnen gekregen van Olaf